De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Hoppa, game nummer 26 van 2024 kan ik afvinken. Niet de beste game die ik dit jaar gespeeld heb. De game zal ook niet in mijn toplijstje van dit jaar terug te vinden zijn. Wat heeft South Park: Snow Day! dan wel te bieden? En is het de moeite waard om de game te spelen tot de credits rollen?

Wat voor soort game is South Park: Snow Day!

Snow Day! is een nieuw spel dat breekt met de traditionele gameplay van de vorige titels van de ontwikkelaars. Terwijl The Stick of Truth en The Fractured But Whole open-wereld singleplayergames waren met 2D graphics en turn-based combat, biedt Snow Day! een 3D actie-ervaring met hack-and-slash gevechten en roguelike elementen. Spelers beginnen in een hub waar ze met verschillende personages kunnen praten, upgrades kunnen kopen en hun vaardigheden kunnen testen voordat ze naar Cartman gaan om een level te kiezen.

Het spel is opgedeeld in vijf hoofdstukken, elk met een duur van ongeveer 30-45 minuten, afhankelijk van de gekozen moeilijkheidsgraad en de mate waarin spelers resources verzamelen. Elk level begint met een korte cinematic die het verhaal introduceert, gevolgd door het kiezen van twee kaarten: een voor een speciale aanval (de ‘Bullshit’ kaart) die herhaaldelijk gebruikt kan worden in het level, en een voor een power-up die gerelateerd is aan het wapen van de speler. Tijdens het spelen kunnen spelers hun power-ups verder upgraden. South Park: Snow Day! ziet er uit als een mooie game. De gameplay kent echter weinig verdieping en de besturing voelt stroef aan. Daarnaast is de game met 4 tot 6 uur aan de korte kant.

Credits

In de review die ik samen met Domingo en Matthew voor XBNL opstelde, uitte ik al enige teleurstelling. South Park: Snow Day! biedt weliswaar een humoristisch avontuur binnen het geliefde South Park-universum, met prachtige vormgeving en iconische personages, maar de gameplay laat op hoofdlijnen te wensen over. Stroeve besturing, oppervlakkige combat- en RPG-elementen, en eentonige levels dragen bij aan een minder bevredigende ervaring. Met een speelduur van 4 tot 6 uur en een prijskaartje van dertig euro is het dan ook lastig om deze game aan te bevelen. Kortom, is het de moeite waard om te spelen tot de credits rollen? Mwah, ik ben niet overtuigd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties