De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Afgelopen weken heb ik samen met Pethor, evil terrorr en DM4S de nieuwste DLC van Sea of Thieves gespeeld. The Legend of Monkey Island is afgelopen zomer uitgebracht en bestaat uit drie Tall Tales. Ik heb destijds wel de eerste Tall Tall gespeeld, maar al vrij snel is de DLC op mijn backlog beland. Het werd dan ook de hoogste tijd om de GOAT weer op te pakken en de credits van deze DLC, en daarmee game nummer 13 van dit jaar, te laten rollen.

Wat voor soort game is Sea of Thieves: The Legend of Monkey Island

Sea of Thieves is een open wereld online multiplayer piratenspel. In Sea of Thieves kun je allerlei soorten missies doen, zoals schatten zoeken en gezonken schepen leeg roven. Dit worden voyages genoemd. In de game van Rare zijn ook verhalende missies te spelen en deze worden de Tall Tales genoemd.

The Legend of Monkey Island bestaat uit een drietal Tall Tales. Deze Tall Tales zijn in 2023 aan de game toegevoegd. De DLC kan ook gespeeld worden door spelers die nog nooit Sea of Thieves gespeeld hebben. De Tall Tales staan namelijk volledig op zichzelf en spelen zich buiten de open wereld van Sea of Thieves af.

De DLC is natuurlijk geïnspireerd door de legendarische Monkey Island-franchise. De werelden waar de Tall Tales afspelen zullen voor fans herkenbaar zijn. Evenals de voice-acting, puzzels, dialogen en verhaallijn. Het is Rare gelukt om een zeer authentieke crossover-ervaring aan te bieden. Hoewel de DLC volledig in het teken van Monkey Island staat, worden de Sea of Thieves fans natuurlijk ook op hun wenken bediend, met interessante puzzels en dialogen.

Credits

Het klinkt misschien gek voor iemand die al 6 jaar roept dat Sea of Thieves de GOAT is (wat ook zo is), maar ik heb moeite om deze DLC te adviseren. Laat ik voorop stellen dat de ontwikkelaars met The Legend of Monkey Island een aantal fantastische werelden hebben neergezet. Sfeervol, authentiek en hilarische dialogen maken van deze DLC een genot voor liefhebbers van de Monkey Island-franchise en een feest der herkenning. Met name de sfeer is goed neergezet en het sound design is subliem.

In de puzzels zullen spelers de nodige uitdaging vinden en deze dragen bij aan de interessante verhaallijn. Wat ik in deze DLC echter mis is de typische Sea of Thieves-actie. Echter, de voornaamste reden waardoor ik terughoudend ben om deze DLC te adviseren is dat de verschillende Tall Tales echt een flink aantal uur te lang duren, waardoor het toch wat langdradig aanvoelt. Er zit naar mijn smaak veel te veel tijd tussen de verschillende scenes en puzzels, met als gevolg dat het grindy aanvoelt en het verhaal uit het oog verloren raakt. Waar ik andere Tall Tales graag meerdere keren speel, betwijfel ik of ik na het rollen van de credits nog een keer zal terugkeren naar The Legend of Monkey Island. Ik denk het niet. Maar laat je er uiteraard niet door weerhouden om de The Legend of Monkey Island zelf te gaan proberen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties