Na de week tegen het pesten lijkt men bij Rockstar om te zijn. Het gerucht gaat dat we geen Bully meer gaan zien.

De pestkopjes onder de Rockstar community smeken al tijden om een opvolger van de Bully game uit 2006. Speculaties omtrent de ontwikkeling van een volgend deel kwamen met enige regelmaat voorbij. Het lijkt erop dat Rockstar hier ooit wel mee bezig is geweest.

Volgens een anonieme bron heeft de baas van Rockstar, Dan Houser en andere ontwikkelaars in 2008 een begin gemaakt aan een script voor de game. Daarin werden de eerste paar scenes van de game beschreven en de rode draad voor de rest van het verhaal. In deze ruwe schets zagen we Jimmy terugkeren. Het script begon in het huis van de stiefvader van Jimmy na het einde van het schooljaar.

Er is tussen 2010 en 2013 anderhalf jaar lang aan de game gewerkt met gebruik van Rockstar’s RAGE engine en dit resulteerde in een klein stukje speelbare game. Maar die productie bloedde dood en de ontwikkelaars gingen verder met andere projecten.

Het bestond, het was speelbaar, het is jammer dat het nooit van de grond gekomen is.

We zijn ondertussen zes jaar verder en Rockstar heeft zijn pijlen op Red Dead Redemption en GTA gericht. Dus de kans dat de Bully ooit terug gaat komen is niet groot. Maar helemaal zeker weten doen we dat niet. Ach, voor de slachtoffers van deze pestkop wel goed nieuws.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments