2017 is alweer een poosje voorbij, maar voordat we het helemaal achter ons kunnen laten blikken we nog één keer terug. We hadden namelijk een aantal toffe geruchten afgelopen jaar, maar hoeveel van die geruchten zijn eigenlijk waar geworden?

We hebben de jaarafsluiting weer overleefd. Complete woonwijken die in een soort Gaza-strook veranderen met al het vuurwerk dat de lucht in ging, hartinfarcten die we ontweken hebben na een dieet van oliebollen en appelflappen en wiebelige wegen met dank aan alle alcohol in het systeem. We kunnen er weer een jaar tegenaan. De eerste geruchten zijn dit jaar alweer geplaatst, maar hoe vaak hadden we het vorig jaar eigenlijk bij het rechte eind?

Nieuw team in Infinite Warfare

Het eerste gerucht van 2017 ging over een nieuw te spelen team in Infinite Warfare, de Blood Anvils. Hier zaten we helemaal goed. De Blood Anvils bleek een nieuw mission team te zijn, compleet met een lading nieuwe missies en wapens. Het mooiste was nog dat het gewoon gratis met patch 1.11 meekwam.

Raak! En nog gratis ook

Shenmue krijgt een remaster

Shenmue kwam lang geleden op de geflopte SEGA Dreamcast uit. Het was één van de duurste titels ooit door SEGA ontwikkeld en de game deed het ook best goed. Na jarenlange smeekbedes is dan eindelijk deel 3 in ontwikkeling gegaan. Deze game lijkt trouwens niet eens voor de Xbox uit te gaan komen.

Ineens waren daar afgelopen jaar de geruchten dat er wel eens een remaster uitgebracht kon worden door SEGA. Tot op de dag van vandaag is er echter nog niks bevestigd, maar de geruchten blijven erg hardnekkig. Of we hier gelijk hadden is dus nog altijd afwachten.

Poster lekt releasedatum Destiny 2

Er werd een poster gevonden door een Italiaanse website die aangaf dat Destiny 2 op 8 september 2017 uit zou komen. De game kwam uiteindelijk uit op 6 september, dus technisch gezien zaten we er naast, maar die 2 dagen doen het hem ook niet toch?

Nieuwe Call of Duty gelekt

2 dagen nadat de poster van destiny gelekt werd, was er nog een lek bij Activision. Dit keer zou het gaan om de nieuwe Call of Duty. De game zou teruggaan naar de Tweede Wereldoorlog en zou de toepasselijke naam Call of Duty WWII moeten krijgen.

Hier kunnen we niet omheen. Deze hadden we 100% goed.

Bully 2 is al in de maak

GTA maar dan op de middelbare school. Zo werd Bully ook wel omschreven. De game waarin je met Jimmy Hopkins moet overleven op school was origineel, zat vol humor en fans van de titel hopen al jaren op een tweede deel. Afgelopen jaar doken ineens de geruchten op dat de game al volop in ontwikkeling is en na Red Dead Redemption 2 uit moet komen.

Helaas weten we nog steeds niet of dit gerucht waar was of niet

Helaas hebben we hier nog altijd niks nieuws over gehoord. Rockstar staat er ook niet om bekend om info los te laten voordat ze er aan toe zijn, dus of we hier gelijk hadden is onbekend.

Nieuwe Assassin’s Creed wordt groter dan ooit tevoren

Er dook afgelopen jaar een video op waarin beelden van de setting en het verhaal getoond werden. Hieruit zou blijken dat de game groter zou worden dan al zijn voorgangers. Ook werd hierin gesteld dat de naam van de game geen Assassins’s Creed: Empire, maar Origins zou worden.

Wederom raak. De titel bleek te kloppen en voor wat betreft het formaat van de game, heb je die game al gespeeld?

Hitman seizoen 2 gaat door

Dat was even flink slikken. Square Enix gooide IO Interactive in de verkoop en hoe de toekomst van de studio en Hitman er uit zou zien, dat was koffiedik kijken. Inmiddels weten we dat IO Interactive zelfstandig verder is gegaan en ook heeft die studio het tweede seizoen van Hitman inmiddels bevestigd.

Ook deze was raak.

PS2 game Okami krijgt HD remaster op de Xbox One

Een schandalig ondergewaardeerde toptitel met Zelda-elementen. Dat was ooit Okami op de PS2. Veel te weinig mensen hadden deze game gespeeld en commercieel gezien was het dan ook geen succes. Toch was iedereen die de game wel gespeeld had het er wel over eens dat dit een topper was. Vanuit het niks doken afgelopen jaar de geruchten op dat er een HD remaster naar de Xbox One zou komen.

Een topgame die te weinig mensen gespeeld hadden. Gelukkig krijgen diezelfde mensen nu nog een kans

Inmiddels hebben we de game gereviewed en met een hele mooie 90 beloond. Conclusie, ook hier zaten we goed.

Bethesda maakt Game of Thrones game

In de categorie “te goed om waar te zijn” kwam het gerucht ineens naar boven dat Bethesda een Game of Thrones RPG aan het maken zou zijn. Erg betrouwbaar leek de bron helaas niet en er waren ook zat redenen die dit gerucht volledig kunnen ontkrachten. Heel raar is het dus ook niet dat deze berichten nep bleken te zijn.

Ja, hier zaten we er naast.

Rocksteady kondigt binnenkort Superman game aan

De gasten die achter de briljante Batman Arkham-titels zaten zouden bezig zijn met een Superman game en die ook op korte termijn aankondigen via de cover van Game Informer. De bron was niet heel geloofwaardig en de game heeft ook niet op de cover gestaan.

Nog een misser.

Bad Company 3 komt eraan

Een YouTuber met de alias AlmightyDaq zou beelden en inside information hebben over Bad Company 3. De gast had eerder ook al info over Battlefield 1 gelekt en daar volledig gelijk in gehad, dus dit leek ook aannemelijk. Helaas bleek het niet zo te zijn. Het lijkt erop dat hij ooit iets opgevangen heeft over Bad Company 3 en iets te voorbarig geroepen heeft dat de titel in de maak zou zijn.

Nog een misser.

Conclusie

Van alle 11 geruchten die we plaatsten afgelopen jaar zaten we 6 keer helemaal goed, 3 keer helemaal fout en 2 keer is het nog onbekend. Niet een hele slechte score. Ook dit jaar gaan we weer lekker door. Duikt er een fijn gerucht op? Grote kans dat we het jullie laten weten. Hou echter wel de zoutvaatjes paraat, want ook wij zitten er wel eens naast. Begin 2019 kijken we terug of we de score van afgelopen jaar kunnen verbeteren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments