Black Desert Online wordt Xbox One timed exclusive

Black Desert Online is één van de grootste MMORPG’s die beschikbaar is op de pc. Dit pareltje is ontwikkeld door de Zuid-Koreaanse ontwikkelaar Pearl Abyss. Onlangs heeft Microsoft tijdens de E3 bekend gemaakt dat Black Desert Online, aan het begin van 2018, exclusief naar de Xbox One komt. 

Het is in ieder geval niet vreemd als je niet eerder iets gehoord hebt over deze game. Black Desert Online is namelijk het bekendst bij de Aziatische gamers, maar begint inmiddels steeds meer harten te veroveren. De beoordelingen van critics zijn ook niet min! Zo heeft Black Desert Online op Metacritics een score gekregen van 73/100 en op mmorpg.com maar liefst een score van 8.6/10.

Het is een strategische zet van Microsoft om deze game exclusief naar de Xbox One te brengen. De PS4 heeft zeker in Azië een veel groter marktaandeel dan de Xbox One. Deze zet geeft Microsoft de mogelijkheid om zijn marktaandeel in Azië te vergroten.

Maar waarom heeft Pearl Abyss juist gekozen voor de Xbox One en niet voor de PS4? Het antwoord op deze vraag is niet heel erg moeilijk te beantwoorden. De woordvoerder van Pearl Abyss, James Heo, heeft tijdens een interview met GamingBolt verteld dat de game-ontwikkelaars achter Black Desert Online nauwelijks ervaring hadden met het ontwikkelen van games voor de console. Black Desert Online is de enige game die uitgebracht is door Pearl Abyss en is volledig pc georiënteerd. Het optimistische team van Xbox, die veel hulp en ondersteuning aan de ontwikkelaars gaven, is uiteindelijk de doorslaggevende reden geweest achter het kiezen voor Microsoft.

Voorlopig blijft Black Desert Online een game die exclusief uitkomt voor de Xbox One. Het kan wel zo zijn dat, als het contract tussen Pearl Abyss en Microsoft is afgelopen, de game wel naar de PS4 komt. Heo verklaarde namelijk: “We weten dat er ontzettend veel fans die al lang aan wachten op de consoleversie van Black Dessert Online en we gaan onze best doen om deze game zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor deze gebruikers”.

Pearl Abyss! We wachten met smart op Black Desert Online!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties