Recht tegenover de Star Wars fans staan de Trekkies. Nu ben ik gewoon fan van beide series dus ik snap die strijd nooit echt. Maar voor diegene die echt een rothekel hebben aan Star Wars is er goed nieuws. Beam me up Scotty…

Star Trek Online bestaat nu zo’n zes jaar en draait nog op volle toeren op de pc waar hij Free-To-Play is. Nu komt er een nieuwe frontier bij. Star Trek gaat boldly richting de console. Deze herfst zal Star Trek Online, de MMORPG, naar de Xbox One gaan komen. Men wil de console spelers dezelfde ervaring gaan bieden als de pc gamers.

Het is best een taak geweest om de pc game met volledige keyboard sturing om te zetten naar de beperkte 12-knops controller. Daar heeft een groot deel van de ontwikkeltijd in gezeten. Een combi van ronde menu’s en het stroomlijnen van HUD elementen heeft de game volwaardig gemaakt.

Daarnaast is er veel tijd in de engine gestoken en heeft men moderne lighting technieken toegepast zodat het er allemaal erg realistisch uit ziet. Er is gewerkt aan de flow in de verschillende episodes en de vooruitgang van de spelers.

Star Trek Online speelt zich af in het jaar 2409, dertig jaar na de gebeurtenissen van Star Trek: Nemesis. De alliantie tussen de Verenigde Federatie van Planeten en het Klingonrijk is vervallen en beide zijden zijn wederom in oorlog. Het Romulaanse Rijk is nog steeds bezig met de verwerking van het verlies en de vernietiging van hun planeet tweeëntwintig jaar eerder, terwijl de Dominion zijn legers herbouwt. De Borg Collective is opnieuw tevoorschijn gekomen als een grote bedreiging. Je krijgt het commando over je eigen schip en gaat dan op avontuur. We kunnen over een paar maandjes dus op weg, op onderzoek door het heelal. vechten met Klingons, vreemde volken bezoeken, avonturen beleven, rondvliegen in een USS spaceship. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten. Aye Captain, I’m giving her all she’s got.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments