Het is de natte droom van elke sciencefiction fan op het gebied van de ruimte. Denk aan EVE online meets Mass Effect meets Star Trek. Gooi deze drie in een simulator, dan krijg je Interstellar Rift. Ga maar vast zitten, warp speed ahead!

Hierboven een kort interview met twee van de makers van Interstellar Rift, Alex en Jimmy van Split Polygon. Zij werken met nog drie mensen aan deze ruimteschip simulator. Nu wekt de associatie van het woord ‘simulator’ de impressie dat het enkel om bouwen gaat van je schip, maar dat is niet zo. Na dit interview praatte ik (Niels) nog verder met Alex over de game en welke kant ze op willen qua gameplay. Het komt hier op neer. Je moet jouw schip zien als een constant bouwproject waar je met je vrienden (als een clan of guild) aan werkt zodat het beter wordt en later andere vijanden kapot kan maken. Je kan in de cockpit zitten om dus te gaan vechten, maar dan heb je ook vrienden nodig die in andere delen van het schip zitten om zo meer te kunnen schieten. Ben je een keer lekker aan het rondbanjeren in de ruimte, dan kan je ook materialen verzamelen om zo jouw schip te verbeteren.

interstellar3

Het klinkt bij mij als muziek in de oren. Je eigen clan bouwen, met z’n allen een schip beheren, chillen op je eigen dek of juist met z’n allen de actie opzoeken. Interstellar Rift, de game staat gepland voor 2016 op de PC (jongens, waar blijft die Xbox One versie!?). We hopen meer van Split Polygon te zien. Abonneer op ons kanaal, want later dit jaar hopen we eens langs te gaan bij deze studio voor een kijkje achter de schermen!

interstellar2

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties