Dat er bepaalde uitgevers denken dat wij als gamers niet meer op singleplayers zitten te wachten, dat is bekend. Maar gaan ze de campaign er nu ook direct al uithalen?

 

Kotaku schijnt de bevestiging te hebben. Volgens bronnen die kennis hebben over de status van het project zal Call of Duty: Black Ops 4 geen campaign bevatten. Activision geeft als commentaar dat ze geen commentaar leveren en dat we maar op de reveal van 17 mei moeten wachten.

De anonieme bronnen vertellen dat de single player campaign bij het naderen van de releasedatum niet klaar zou zijn. Een van de bronnen zegt dat Treyarch zich focust op het uitbreiden van de multiplayer en de zombie mode en dat er in plaats van de single player een coop mode gaat komen. Ook gaat er via Charlie Intel het gerucht rond dat we een Battle Royale mode in de game gaan krijgen.

Geschiedenis

De CoD serie stond in de beginjaren vooral bekend om zijn steengoede single player. Zo wordt de ‘No Russian’ missie in Modern Warfare 2 nog steeds geroemd als een van de meest iconische momenten. Naarmate de game populairder werd, begon hij ook steeds meer bekend te staan om zijn multiplayer.

Het motto voor Black Ops 4 is “forget what you know” die betrekking lijkt te hebben op het stukje mind control waar de game steeds meer de focus op legt. Maar misschien is die boodschap ook wel gericht op deze nieuwe ontwikkeling.

Er is de verwachting dat Activision toch nog een single player campaign gaat lanceren maar dan in de vorm van de remastered versie van Call of Duty: Modern Warfare 2. Deze zou dan weer zonder het multiplayer deel uitgebracht gaan worden. Toeval? Of bewust gekozen? Gaat er dan een combinatie van beide komen? Op 17 mei gaan we er meer van horen. De game zal zijn release op 12 oktober gaan zien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments