Vorige week werd eigenlijk al de prijs van de Xbox Series X duidelijk gemaakt via een promotie actie van een partner. Deze week is Xbox Series S aan de beurt en met name de specificaties er van. Hoeveel kracht krijgt het kleinere broertje van de Series X?

Een hardwarepartij genaamd TweakTown heeft blijkbaar online al gegevens gelekt over wat er nu in die Xbox Series S zit. Journalist Tom Warren van The Verge heeft een mooie lijst online gezet op Twitter. Daar zien we veel interessante dingen en het bevestigt wat wij al in gedachten hadden. Zo zit er 4 TFLOPS in (vergelijkbaar met de PS4 Pro) en is de GPU ook gebaseerd op RDNA 2.0 (wat het dan weer veel krachtiger maakt dan een PS4 Pro). Er zal 10GB GDDR6 RAM in zitten (sneller dan GDDR5 zoals nu in de Xbox One en PS4) en dezelfde dikke processor als die van de Series X.

Budgetvariant voor de casual gamer markt

Het is duidelijk dat Microsoft met de Xbox Series S een budgetvariant wil creëren die toegang geeft tot de next-gen van gaming. We verwachten zelf dat zo’n Series S wel voor 350 euro in de winkel kan liggen, maar dan heb je bijvoorbeeld geen disc-drive. Nu koopt men steeds vaker games online, maar een disc-drive is met name handig voor de backward compatibility. Zo kan je Xbox, Xbox 360 en Xbox One games via de disc aan Microsoft laten weten dat je de game ook echt bezit. Hoe Microsoft dus gaat verifiëren dat jij deze games al hebt, dat is nog even de vraag.

Deze zet van Microsoft is wel heel slim. Het kan een goede prijsvechter worden voor de casual gaming markt waar bijv. grotendeels Call of Duty, FIFA en Fortnite wordt gespeeld. Je hebt dan toegang tot next-gen en door de betere hardware krijg je goede graphics op 1440p. Het is geen 4k, maar wel scherper dan het huidige Full HD, 1080p. Met name de RDNA 2.0 architectuur in de Series S is interessant. Deze is efficiënter dan de huidige grafische kaarten in de Xbox One en PS4. Dus met 4 TFLOPS worden er meer grafische resultaten geleverd.

Grotere broer Xbox Series X

Xbox Series S + Gamepass = win?

Als de Series S rond de 300 à 350 euro zal zitten, dan zal de grotere broer Series X zeker weten 600 euro of meer kosten. Op deze manier heeft Microsoft de Series X voor de hardcore gamers en Series S voor de meer casual gamers. Of het genoeg zal zijn om mensen te laten switchen van de Playstation naar Xbox, dat zal aankomen op de diensten. Als Microsoft kan laten zien dat zij met de Series S ook next-gen games moeiteloos op 1440p laten draaien, dan is het mogelijk dat men toch gaat kijken naar de Xbox. Vooral in combinatie met de Xbox Game Pass wordt alles bij elkaar een hele mooie deal.

We zullen de Xbox Series S ongetwijfeld over een paar weken te zien krijgen op hun derde livestream van de zomer.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments