Quantum Error komt uiteindelijk ook naar Xbox Series X|S

Onlangs is er een nieuwe game getoond waarvan wij in eerste instantie dachten dat het alleen voor de PS5 zou uitkomen, maar dat is niet zo. Het gaat om Quantum Error, een shooter met horror elementen. Waarom is er geen gelijktijdige release met Xbox? Dat leg ik je uit.

Qunatum Error speelt zich af in de UNA (United Nations of America) in 2109 waar kunstmatige intelligentie overal is geïntegreerd (lekker actueel thema). Het grootste techsysteem op aarde, ARGUS, reguleert deze kunstmatige intelligentie. Uiteraard is het volk verdeeld in een groep pro A.I. en anti A.I. waardoor er soms ook militair ingrijpen nodig is. Wanneer een onderzoeksfaciliteit wordt aangevallen door een onbekend entiteit, word jouw hulp ingeroepen als brandweerhulp. Je gaat naar de faciliteit en aldaar verzand je in allerlei mysterieuze zaken (klinkt tot nu toe erg als Dead Space).

Leuk, maar hoezo geen Xbox?

De ontwikkelaar geeft veel technische informatie over de game, maar die hebben allemaal te maken met de PS5. De game zal gebruik maken van de Unreal 5 engine, maar ook van de snelle SSD van de PS5 die een tikkeltje sneller is dan die van de Xbox Series X. Ze willen in de game amper laadtijden hebben zodat je naadloze gameplay actie hebt zonder storingen. Dat lukt op de PS5 wel, maar op de Xbox Series consoles niet. Om deze reden is er nog geen release datum bekend van de Xbox of pc versie.

De game komt op de PS5 uit op 3 november, maar we moeten dus nog even wachten wanneer we ‘m voor de Xbox of pc kunnen verwachten.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Spartan Jermano
Spartan Jermano
1 maand geleden

Kan niet wachten op de review!