Het is elk jaar weer Kerst in juni, want de E3 is er dan! Voor mij is het een hoogtepunt op het gebied van gaming. GamesCom is gaaf, Tokyo Game Show en zelfs PAX is leuk, maar de E3 is al mijn hele leven het evenement waar harten sneller kloppen van spanning omdat nieuwe games eventueel worden aangekondigd. Maar wat gaan we dit jaar zien?

Het is grappig dat ik vorig jaar al schreef dat Mafia 3 er zou komen, maar helaas hebben we nog niet mogen genieten van Red Dead Redemption 2. Velen van jullie weten misschien al dat Rockstar nooit echt aankondigingen doet op de E3, dus dat zal nu ook niet gebeuren, maar de hoop blijft bestaan!

starwarsrespawn

Wat wil ik zien qua games?

Ik ben heel benieuwd wat Respawn Entertainment van Titanfall) doet met de Star Wars licentie, maar misschien is dat nog te vroeg in ontwikkeling. Tegelijkertijd wil ik ook dingen zien van Titanfall 2, want dat zie ik wel zitten, weer met mechs aan de gang! Watch Dogs 2 mag uiteraard ook niet ontbreken, want ik heb mij prima vermaakt met deel 1. Gelukkig heeft Ubisoft kenbaar gemaakt dat ze Watch Dogs 2 zullen tonen op de E3, dus dat komt helemaal goed.

Andere games waar ik meer van wil zien? Deus Ex: Mankind Divided, Mafia 3, Dishonored 2, Gears of War 4, Crackdown 3, For Honor en Ghost Recon: Wildlands. We zullen veel gameplay beelden zien deze E3, maar stiekem hoop ik ook op nieuwe aankondigingen.

beyondgoodandevil2

Welke aankondigingen zie ik graag?

Nieuwe Prince of Persia zou leuk zijn, of dan eindelijk Beyond Good and Evil 2!? Een nieuwe Splinter Cell is ook welkom, of Borderlands 3! Er zijn genoeg games om aan te kondigen. Hoewel de kans klein is dat het gaat gebeuren, hoop ik stiekem dat Bethesda een teaser laat zien van een nieuwe Elder Scrolls titel. Dan wordt iedereen sowieso gek!

Hardware en virtual reality voeren boventoon?

Wat deze E3 natuurlijk helemaal speciaal maakt, is de hardware en de virtual reality. Hoewel we vorig jaar al te maken hadden met virtual reality, is het hardware aspect helemaal nieuw. Misschien gaan we voor de eerste keer ooit meemaken dat de consoles een soort tussengeneratie hebben met betere hardware en waar je games er iets mooier uitzien. Ik zou er voor betalen, maar goed, ik betaal ook 350 euro voor een nieuwe videokaart en volgens mij hoor ik dan bij een minderheid van de groep gamers. Mocht er inderdaad een nieuwe Xbox One worden aangekondigd, laat dan gelijk zien wat het apparaat kan! Pak een game, vergelijk de huidige kracht met de nieuwe kracht en maak ons gek!

12916266_1057420384303790_352661345795147644_o
Gaat onze 1 april grap dan toch gebeuren, maar dan misschien een andere naam?

De conferenties

Het is bijna een sport voor mij geworden om zoveel mogelijk awkward E3 momenten verzamelen van een jaar. Vorig jaar deed ik dat natuurlijk al met deze video, maar nu moeten er nog meer momenten in zitten. Heb jij er één gespot, laat het ons dan weten via #XBNLE3 of zet het op onze Facebook pagina! Dan zorg ik dat ik jouw gekozen moment meeneem in de video (mits het grappig en awkward genoeg is).

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties