De dag dat Xbox One, PS4 en pc spelers met elkaar online kunnen spelen, is de dag dat er vrede op Aarde is, tenminste, zo sta ik er in. Het is te mooi om waar te zijn. Toch is dit een punt waar over wordt gesproken op de Game Developers Conference door ID@Xbox van Microsoft.

De GDC, Game Developers Conference is in volle gang en dan komt er meestal wel wat nieuws naar buiten. We moesten even wachten tot drie uur vandaag, want tot die tijd was er bijna geen nieuws. Wat er dan wordt gemeld, is wel gelijk merkwaardig nieuws. Microsoft gaat cross-platform ondersteunen en geeft de mogelijkheid aan ontwikkelaars om hun spellen andere netwerken op te laten zoeken en zo ook spelers van het PSN netwerk van Playstation en spelers van pc te vinden. Let wel, Microsoft zal het ondersteunen, maar het is aan de ontwikkelaars of ze dit willen integreren.

rocketleague1

Rocket League is een game die zoiets al ondersteunt, cross-platform gaming. Dit zal ook gebeuren voor de Xbox One voor cross-play tussen de console en pc, dat heeft ontwikkelaar Psyonix al bevestigd. Nu is het nog aan Sony of het games zal toestaan om met Xbox One spelers te gaan spelen. Voor de consoles lijkt het mij sowieso tof, maar een spel als Battlefield 4 ga je echt niet willen. Als je dat spel online speelt met pc spelers en je hebt zelf een controller, dan is de balans ver te zoeken. Kan je nog een grote smoel en ego hebben en zeggen dat je hen de moeder gaat ownen, maar in realiteit zal je afgemaakt worden, hoe goed je ook met controller bent. ‘Maar ik heb een Elite controller’, maakt niet uit. De precisie en snelheid van de muis is niet te verslaan met de controller. Waar is het dan wel leuk voor? Precies de game die al is aangekondigd, Rocket League. Andere spellen als platform, race, puzzel of zelfs slomere third-person games kan je prima cross-platform maken, maar first-person wordt een gevalletje apart, vind ik.

Als je meer details wilt lezen van de conferentie, kan je hier verder lezen. Ik vind het een beetje de typische Microsoft uitspraken als ‘we waren hier al mee bezig en we zijn ‘super excited’ om aan te kondigen dat we hier nog steeds mee bezig zijn!’. Wat wel leuk is om te vermelden, is dat games als Cuphead, Below, INSIDE, SuperHot, We Happy Few, Worms WMD en Pit People in de pijplijn van indie games zitten. We zullen ongetwijfeld meer horen over de de indie games op de GDC, want er is daar een hele beursvloer gewijd aan ID@Xbox. We houden je op de hoogte!

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Senne Tijdeman
6 jaren geleden

Helemaal mee eens dat FPS spellen niet gecombineerd moeten worden met PC, dan wordt het helemaal niks. Echter is voor racegames hetzelfde te zeggen tussen mensen met een stuur en een controller…

Cross platform met de PS4 zie ik zeker wel zitten 🙂

Niels van der Grift
Niels van der Grift
6 jaren geleden
Reply to  Senne Tijdeman

Ja hè? Lekker samen gamen!