Het was weer eens tijd voor een ID@Xbox showcase, de show waarbij Indie games de spotlight pakken op het Xbox platform.

Xbox is erg rijk aan indie titels op het platform en in de Xbox Game Pass. Sommige indie titels zijn zo goed dat zelfs triple A games daar nog een puntje aan kunnen zuigen. Denk aan Tunic van dit jaar en bijvoorbeeld Hollow Knight. Afgelopen maanden had je community favoriet Power Wash Simulator, maar ook onverwachte hits als Escape Academy worden gewaardeerd. Hieronder zie je alle Game Pass games en daaronder staan de trailers op een rij.

 • You Suck at Parking (Xbox Series X|S Optimized, Xbox One, PC, & Xbox Cloud Gaming) — Sept. 14, 2022
 • Metal: Hellsinger (Xbox Series X|S Optimized & PC) — Sept. 15, 2022
 • Moonscars (Xbox Series X|S, Xbox One, PC, & Xbox Cloud Gaming) — Sept. 27, 2022
 • Eville (Xbox Series X|S, Xbox One, & PC) — Oct. 11, 2022
 • The Big Con (Xbox Series X|S & Xbox One) — 2022
 • The Walking Dead: The Telltale Series — The Final Season (Xbox Series X|S & Xbox One) — 2022
 • Rainbow Billy: The Curse of the Leviathan (Xbox Series X|S & Xbox One) — 2022
 • Valheim (Xbox Series X|S, Xbox One, & Xbox Cloud Gaming) — Spring 2023
 • Born of Bread (Xbox Series X|S, Xbox One, & PC) — 2023
 • Homestead Arcana (Xbox Series X|S, Xbox One, & PC) — 2023
 • Turnip Boy Robs a Bank (Xbox Series X|S, Xbox One, & PC) — 2023

En dan hieronder even mooie alle trailers op een rij van de showcase.

Eville

Eville is een soort hele uitgebreide Cluedo waar je met jouw vrienden online het mysterie van een moord kunt oplossen. Zo te zien maakt de game gebruik van een kaartensysteem voor extra voordelen tijdens jouw zoektocht. Het ziet er leuk uit en we kunnen het gaan uitproberen in de Game Pass op 11 oktober.

Homestead Arcana

Homestead Arcana is de zoveelste lifesim waarbij je dit keer een wereld moet redden die besmet is met duistere krachten (Dreamight Valley much?). Wellicht is het voor de ontwikkelaar een slechte timing nu gigant Disney met lifesim Dreamlight Valley is gekomen. De concepten komen op hetzelfde neer. Maar Homestead Arcana komt pas in 2023 uit, dus tegen die tijd zijn we Disney al lang zat.

Call of the Wild: The Angler

Call of the Wild: The Angler is de nieuwste vis game op onze geliefde Xbox. Het vissimulator genre groeit gestaag door de afgelopen jaren, dus er moet vast een publiek voor zijn. De game is sinds 31 augustus uit.

Born of Bread

Born of Bread is een schattig RPG avontuur waar je met een figuurtje speelt die gemaakt is van bloem. De wereld ziet er eveneens schattig uit. Born of Bread komt in 2023 naar de Xbox en Game Pass.

Spiderheck

Spiderheck is een visueel spektakel. Spinnen met glimmende wapens, daar komt het op neer. De game is co-op en dus mooi tegen elkaar te spelen. Het ziet er nogal heftig uit qua gevechten en ik ben benieuwd hoe de controls gaan zijn met zulke uitdagende levels. Spiderheck kot op 22 september 2022 uit.

Song of Iron 2

Er komt een vervolg op dit side-scrolling Viking avontuur. Het verhaal gaat verder bij waar het is gestopt, maar de omgevingen en vijanden zijn hartstikke nieuw. De game komt naar de Xbox in 2023.

Shoulders of Giants

Shoulders of Giants maakt gebruik van procedurally generated avonturen. De omgevingen en vijanden worden allemaal per keer gegenereerd en het is aan jou om de corruptie te stoppen door missies uit te voeren. Dit kan je in je eentje doe en met meerdere spelers. De game komt later dit jaar uit.

Metal: Hellsinger

Metal: Hellsinger is een first-person shooter zoals bijvoorbeeld DOOM maar dit keer speelt het ritme ook een grote rol. De game zit vanaf vandaag in de Xbox Game Pass.

Moonscars

Moonscars is een pixel avontuur die je doet denken aan Castlevania. Het maakt op zich ook gebruik van dezelfde combat en brute omgevingen. Op 27 september kan je deze game uit de Xbox Game Pass vissen.

Ghostbusters: Spirits Unleashed

Heb je altijd al een Ghostbuster willen zijn en samen met je vrienden spoken willen opzuigen? Dan is dit de game voor jou. Ghostbusters: Spirits Unleashed komt 18 oktober naar de Xbox consoles.

You Suck at Parking

You Suck at Parking is sinds gisteren beschikbaar in de Xbox Game Pass. In de game moet je op de meest extreme manieren goed zien te parkeren. De omgevingen worden steeds moeilijker en door de online multiplayer komt daar nog eens extra uitdaging bij.

Valheim

Valheim is een mega populaire Viking pc survival game die in 2023 eindelijk naar de Xbox consoles komt. Bouw samen met je vrienden de mooiste basissen en ga op avontuur om de boel te verkennen. In Valheim is het bijna nooit rustig, want gevaar ligt zeker gedurende de nacht op de loer.

Ynglet

Ynglet is een platform puzzelgame zonder platforms. Het is een hele rare maar ook unieke combinatie van gameplay en sound design. De game is al beschikbaar vanaf 10 augustus, maar zit nog niet in de Game Pass (en zo’n titel lijkt me wel rijp voor de Game Pass).

Turnip Boy Robs a Bank

Turnip Boy is de meest agressieve knolraap die je zult ontmoeten. In de game moet je een bank beroven en dat gaat niet zonder slag of stoot. De game komt in 2023 naar de Xbox Game Pass.

Let’s Cook Together 2

Vind je Overcooked een leuke game? Maak je dan maar klaar voor Let’s Cook Together met eenzelfde soort gameplay, maar iets anders vorm gegeven. De co-op game komt in 2023 naar de Xbox consoles.

Amazing Cultivation Simulator

Houd jij heel erg van het farmen en onderhouden van jouw land, maar ben je de windmolens in Nederland beu? Speel dan Amazing Cultivation Simulator wat zich afspeelt in China en waar magie zelfs om de hoek komt kijken. De game is vanaf gisteren beschikbaar geworden in de Xbox Game Pass.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties