E3 2016 gaat weer erg leuk worden, dat staat voor mij wel vast. Misschien wordt het wel de leukste E3 van de afgelopen jaren, als we alle geruchten mogen geloven.

Qua hardware kan het dit jaar twee kanten op. Of het gaat ontzettend hard donderen tussen Sony en Microsoft of we horen helemaal niets. Er zijn geruchten voor beide kanten, aan de ene kant horen we dat Microsoft een Xbox One Slim en een Xbox Scorpio gaat onthullen op de E3. Sony kan eigenlijk niet achterblijven als dit gaat gebeuren, ook al staat de onthulling van de Playstation Neo gepland voor de Tokyo Game Show in september. Als Microsoft niets gaat zeggen over nieuwe hardware dan zal Sony waarschijnlijk wel bij zijn originele plan blijven. Een beetje zoals Sony altijd doet dus, afwachten wat Microsoft gaat doen en daar op inspelen. Achter de schermen bij Sony liggen zeker weten meerdere scenario’s klaar om antwoord te geven op Microsoft, welke wij gaan zien ligt geheel bij Microsoft. Persoonlijk hoop ik op heel veel nieuwe hardware, zowel bij Microsoft als bij Sony. Nintendo laat ik even buiten beschouwing, die heeft al aangekondigd dat ze de NX niet gaan laten zien op de E3. Hopelijk laten de andere twee wel heel veel leuke nieuwe speeltjes zien. Microsoft samen met Oculus (called it) en Sony die keihard gaat lopen showen met de Neo.

e3b

Op games-gebied laat ik me verassen, ik hoop op veel nieuwe IP’s in plaats van de zoveelste remaster van een oudere game. De standaard vervolgdelen komen vast voorbij, nieuwe Forza, nieuwe Fifa, noem het maar op. Vaste prik, niet spannend. Kom maar op met nieuwe beelden en informatie over ReCore, meer over Scalebound, meer over Horizon Zero Dawn en ga zo maar door.

Nog een rede waarom ik hoop op nieuwe hardware, VR games op de consoles. Een classificatie die ontwikkelaars kunnen kiezen voor games is Xbox One VR. Alsjeblieft, maak er iets tofs van mensen. Xbox Scorpio met Oculus Rift en toffe games, echte games, geen veredelde demo’s zoals de meeste ‘games’ die nu te spelen zijn op de Rift en de Vive. Oh en ook geen slechte VR ports alsjeblieft. Maak niet van een bestaande game een VR game, dat werkt niet. Dan krijgen we weer van die Kinect/Move taferelen, het werkt dan weer allemaal net niet.

We gaan het allemaal zien op de E3, uiteraard gaan wij dit weer streamen via ons Twitch kanaal en bespreken wij dit weer op een gezellige manier. Zijn jullie er ook bij?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments