Team Xbox legt uit wat er nieuw is in de update van vandaag

Vanaf vandaag is de najaarsupdate voor de Xbox live gegaan. Major Nelson loopt samen met z’n collega’s nog eens langs alle nieuwe features. Hieronder lees je ook nog eens wat je kunt verwachten.

Performance

Het belangrijkste in deze update is de performance. Het team is druk bezig geweest om de irritante wachttijden in het huidige systeem aan te passen. ‘My games and apps’ is nu veel sneller geworden. Ook de guide gedraagt zich sneller.

En dat is niet het enige wat aan de guide veranderd is. De structuur is nu horizontaal opgezet, met tabs waardoor de guide ook uitgebreider is geworden. In de guide zijn nu meer submenu’s te vinden. Je kunt bijvoorbeeld meer over vrienden zien zonder dat je de game verlaat.

Personalisatie

Het tweede grote punt in deze update is personalisatie. Het homescherm ziet er totaal anders uit. Wanneer je de Xbox aanzet zie je op het beginscherm je laatst gebruikte games en apps. Daaronder vind je de blocks die je zelf naar wens aan kunt passen. Je krijgt de blocks voor je pins, voor Games with Gold en Xbox nieuws al cadeau en die kun je plaatsen zoals je dat zelf wilt. Verder kun je voor elke game en voor elke vriend een block maken waarin je meer info over de game of je vriend ziet.

Block voor een game toevoegen

 

Broadcasting en recording

Bij het broadcasten heb je tegenwoordig meer opties. Ook is er 1080p support en heb je geen Kinect meer nodig want je kunt nu met elke willekeurige USB-camera uit de voeten.

Ook opnames maken kun je nu op 1080p doen. De Xbox One X kan zelfs 4K met HDR opnemen. Al deze grote files wil je misschien niet direct op je Xbox schijf opslaan, dat hoeft ook niet want opnemen kan nu naar een externe schijf. Deze schijf kun je vervolgens op je pc aansluiten om met je opnames aan de slag te gaan.

4K alvast downloaden

Ben je straks een trotse bezitter van een Xbox One X? Dan kun je met deze update alvast de 4K content downloaden op een externe schijf om die straks te gebruiken op de X. Lees hier meer over deze feature.

De update moet nu in je settings onder system te vinden zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments