Patenten in de gaten houden kan soms wat info opleveren. Zo wisten we al meer over de Elite Controller 2 doordat er meerdere waren ingediend. Maar wat is de stand van de VR bij Xbox?

Misschien hebben we met dit patent een tipje van de sluier opgelicht kunnen krijgen. Microsoft heeft namelijk een patent ingediend voor een vloermat. Deze mat moet ervoor zorgen dat je niet tegen allerlei meubels knalt als je met virtual reality aan het spelen bent. Dit kan aangeven dat men wel degelijk bezig om VR naar de Xbox te brengen.

Sommige VR systemen waarschuwen je als je buiten de veilige zone komt. Maar dat neemt niet weg dat je toch allerlei meubelstukken kan raken en jezelf of je omgeving kan verwonden.

Het patent meldt dat er markers voor een startpositie in zitten waarop je moet staan voordat je de VR-game begint. Daarbij wordt de suggestie gegeven dat men met trillingen feedback wil gaan geven en ze willen zorgen dat je niet buiten de mat komt. In het patent zit ook dat het systeem met verbindbare tegels zou werken zodat je het ook in een kleinere kamer kan gebruiken.

Natuurlijk, het is maar een patent en dat zegt nog helemaal niks. Behalve dat Microsoft er mee bezig is en dat ze Virtual Reality voor de Xbox nog steeds in beeld hebben.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments