Een headset mag best wat kosten als hij dat geld waard is. Maar overdrijven is ook een vak.

Mocht je toch geld genoeg hebben en maakt de prijs je niks uit, dan is dit een pareltje. Microsoft is namelijk een samenwerking met high-end audiobedrijf Bang & Olufsen aangegaan. Dit heeft geresulteerd in een speciale ‘designed-for-Xbox’ headset met een behoorlijk prijskaartje namelijk 499 euro.

De headphone komt in de kleuren Zwart Antraciet , Grijze Mist en Marineblauw-messing. De koptelefoon werkt natuurlijk met elke audio input die je er in stopt maar hij heeft wel een aantal specifieke game-instellingen. Je kan je game/chat audio balans afstellen, je kan muten en het volume op de koptelefoon regelen of via de B&O app. Lijkt mij nogal logisch voor een koptelefoon van 500 euries.

Natuurlijk is de set wireless en kan hij met elke Bluetooth 5.1 apparaat verbinden. De batterij gaat 12 uurtjes mee als je alle toeters en bellen, waaronder active noise-cancelation, aanzet. De headset heeft een ‘virtual boom arm’ als microfoon (wat dat dan ook is) die de audio ervaring van een echte fysieke microfoon kan evenaren.

Qua stijl beschrijft men het ontwerp als ‘contemporary’. Logisch. Hij heeft aluminium earcups die een ‘gradient anodization’ bevatten, nog logischer. Maar het mooiste is het materiaal van de oorkussens, namelijk lamsvel. De headband is van kalfsleer gemaakt met een rand textiel van bamboevezels. Hij weegt 280 gram

Al met al moet het wel een kei van een koptelefoon zijn. Mocht er iemand van B&O meelezen? Wij zien er gaarne een tegemoet om deze te testen 😉

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
JanHaan
JanHaan
1 jaar geleden

En als jullie hem na de review dan willen weggeven aan de eerste die op deze content heeft gereageerd dan lijkt me dat een strak plan. Kopen doe ik hem in elk geval niet, 499, dan maar een PS5 erbij. Ik heb nu nog de oude Astra A50 headset, die ik vanwege de optische aansluiting niet meer kan gebruiken op de XSX. Jammer van de 300 euro die er ooit voor heb betaald. Overigens plakt dat ding aan alle kanten, waarschijnlijk door de weekmakers in het plastic die het blijkbaar geen 10 jaar volhouden. De stof blijft er nu en… Lees verder »