More

  [Review] The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone – voor jong en oud

  XBNL REVIEW

  The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone is het tweede deel van de 3D Smurfen-game op de Xbox. The Smurfs 2 biedt een uitstekende 3D avonturenspel voor de kids onder de 10 jaar. Ben je al wat ouder en wil je een stukje nostalgie ophalen dan kun met The Smurfs 2 ook prima uit de voeten. Het spel is niet heel erg moeilijk op een paar uitdagingen na, maar dat mag de pret niet drukken. The Smurfs 2 ziet er mooi uit, is sfeervol vormgegeven en een prima kadootje voor de naderende feestdagen.

  Plus
  + Vrolijke smurfen
  + Makkelijke controls
  + Prima Looks

  Min
  - Niet Nederlands ingesproken maar wel ondertiteld
  - Sommige dialogen haperen of ondertitels veranderen ineens van taal
  - Langdradige levels

  Afgelopen week is The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone uitgebracht. De XBNL-redactie heeft handigesmurf Peter gevraagd om een review in elkaar te smurfen. Je leest hier zijn indrukken met de game:

  Er is mij gevraagd of ik af en toe een review van een game voor XBNL wil schrijven. Na mijn in grote delen positieve antwoord is onderstaande review een feit. Ik wens jullie allemaal veel plezier met het lezen van mijn eerste review voor XBNL.

  Een opvallende bondgenoot

  De smurfen hebben het deze keer weer voor elkaar gespeeld. Zij hebben met de beste bedoelingen zichzelf weer eens per ongeluk in de nesten gewerkt. Natuurlijk allemaal achter de rug van Grotesmurf om, zoals gewoonlijk. En ja, zelfs aardsrivaal Gargamel is er ondersteboven van, maar, en hier komt de twist, hij gaat samenwerken met de Smurfen om het op te lossen en het bos te redden. Als dat maar goed gaat (knipoog).

  Het verhaal ontvouwt zich zoals je van de Smurfen gewend bent, maar ik zal er niet te veel over spoilen. Het verhaal is aardig om te volgen en het leuk om te zien dat veel van je favorieten smurfen voorbij komen. In The Smurfs 2 start het spel met Storm en krijgen spelers later: Brilsmurf, Klungelsmurf en Knutselsmurf onder hun hoede. De smurfen zien er goed uit en je zou bijna zeggen dat ze zo uit de tekenfilm getrokken zijn, wat natuurlijk de immersie ten goede komt. Tijdens het spelen wordt er veel gesproken en de voice-acting in het Engels is van goede kwaliteit. Iedere smurf waarmee je speelt heeft zijn of haar eigen catchphrases. Klungelsmurf is hierbij mijn favoriet, ik heb het idee dat hij helemaal niet zo dom of klungelig is als hij zich voordoet.

  Er zijn ook wel wat minpuntjes te noemen. Zo zijn er verschillende talen beschikbaar, maar is er helaas geen Nederlandstalige voice-cast opgetrommeld. De dialogen zijn wel als ondertiteling in het Nederlands te lezen, maar de vertaling is niet altijd optimaal. Voor het gros van de spelers zal dit geen probleem zijn, maar jongere spelers tussen de 6 en de 8 jaar zullen hier toch wel moeite mee hebben, waardoor het verhaal hen wellicht zal ontgaan.

  Avontuur in 3D

  The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone is een 3D avonturenspel dat spelers in een derde-persoonsperpectief spelen, zoals bijvoorbeeld The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Lucky Tales en natuurlijk de vorige Smurfs-game ‘Mission Vileaf’.

  De wereld in The Smurfs 2 is, met behulp van Unreal Engine, fraai vormgegeven en is ondanks de simpele tekenfilm looks een lust om door heen te wandelen. Het bos is dichtbegroeid, de waterpartijen zijn indrukwekkend en de verschillende huisjes komen zo uit de tekenfilm. Bij het binnenkomen van de “sneeuw” wereld zijn de looks totaal anders, maar toch dezelfde stijl en krijg je te maken met andere effecten zoals gladde oppervlakten en harde wind.

  De speler krijgt verschillende smurfen onder zijn of haar hoede en daarmee ga je als spelers het bos in en aan de slag met de missies die je voorgeschoteld krijgt. De missies vragen enige platform skills, maar ook exploratie is onderdeel van de gameplay. Quests waar je aan kunt denken zijn het opruimen van kristallen en slijm, het verslaan van kristalmonsters of het oplossen van behendigheidspuzzels.

  Het oog wil ook wat

  Er zijn verschillende cosmetische aanpassingen te vergaren door uitdagingen te voltooien. Zo kunnen bijvoorbeeld de vaardigheden van de Smurfen of het smurfwapen aangepast of verbeterd worden. Denk hier bijvoorbeeld aan meer levenskracht, harder slaan of schieten. Het Smurfwapen kan naast de “standaard” stand ook geschakeld worden naar 3 verschillende elementen nadat je deze verzameld hebt. De upgrades kun je vergaren door verzamelde kristallen of bloemenstof uit te geven.

  Het spel beslaat vier gebieden om je avontuur in te beleven. Helaas komen de levels soms wat langdradig over en was het mijns inziens beter geweest deze iets korter te houden of een vijfde gebied toe te voegen. Gelukkig werkt “quick resume” geweldig en kan je gewoon als je het even zat bent iets anders gaan doen en later precies waar je gebleven was verder gaan.

  Verwacht geen hoogstaande AAA-titel. Voor kinderen rond de 7 jaar is dit echter een prima titel om in een echt spel de “game” vaardigheden onder de knie te krijgen dan wel uit te breiden. Sommige stukjes kunnen best uitdagend zijn. En het blijven toch vrolijke smurfen en een sikkeneurige Gargamel waar het spel om draait.

  Conclusie

  The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone is het tweede deel van de 3D Smurfen-game op de Xbox. The Smurfs 2 biedt een uitstekende 3D avonturenspel voor de kids onder de 10 jaar. Ben je al wat ouder en wil je een stukje nostalgie ophalen dan kun met The Smurfs 2 ook prima uit de voeten. Het spel is niet heel erg moeilijk op een paar uitdagingen na, maar dat mag de pret niet drukken. The Smurfs 2 ziet er mooi uit, is sfeervol vormgegeven en een prima kadootje voor de naderende feestdagen.

  Recent articles

  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle reacties
  The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone is het tweede deel van de 3D Smurfen-game op de Xbox. The Smurfs 2 biedt een uitstekende 3D avonturenspel voor de kids onder de 10 jaar. Ben je al wat ouder en wil je een stukje nostalgie ophalen dan kun met The Smurfs 2 ook prima uit de voeten. Het spel is niet heel erg moeilijk op een paar uitdagingen na, maar dat mag de pret niet drukken. The Smurfs 2 ziet er mooi uit, is sfeervol vormgegeven en een prima kadootje voor de naderende feestdagen. <br> </br> <b>Plus</b></br> + Vrolijke smurfen <br> + Makkelijke controls <br> + Prima Looks <br> </br> <b>Min</b></br> - Niet Nederlands ingesproken maar wel ondertiteld <br> - Sommige dialogen haperen of ondertitels veranderen ineens van taal <br> - Langdradige levels <br> [Review] The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone – voor jong en oud
  0
  Ik zou graag je gedachten horen, geef een reactiex