Het gaat goed met Xbox. De cijfers liegen er niet om.

Gisteren was er een conference call over de kwartaalcijfers waarbij de diirecteur van Xbox Satya Nadella en het hoofd financiële zaken Amy Hood de resultaten van Xbox lieten weten. Nadella gaf een beeld van de prestaties in het laatste kwartaal en liet weten dat Xbox Live meer dan 100 miljoen actieve gebruikers had. Daarnaast had de Game Pass nu 18 miljoen abonnees geregistreerd staan.

We zijn voor het eerst dit kwartaal de 5 miljard aan omzet gepasseerd terwijl wij onze mogelijkheden uitbreiden om zo 3 miljard gamers in de wereld te bereiken.

De lancering van de Xbox Series X en Series S was de meest succesvolle in onze geschiedenis met het hoogste aantal verkochte consoles ooit verkocht in een lanceringmaand.
Game ontwikkelaars profiteren hier ook van en wenden zich tot ons om meer spelers te bereiken en om gebruik te maken van de kracht van onze cloud.
We zijn de 2 miljard dollar omzet voor third-party titels voor het eerst in dit kwartaal gepasseerd.

Hood gaf aan dat de begeleiding die zij aan de gaming business in het huidige kwartaal geven ervoor zal zorgen dat de omzet van Microsoft voor de next-gen consoles met ongeveer 40% zal stijgen. Ze voegde eraan toe dat het bedrijf verwacht dat de vraag voor de Xbox Series X|S de voorraad nog wel even zal beïnvloeden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments