Het zijn cijfertjes dus (persoonlijke mening) oersaai. Maar voor de liefhebbers, de kwartaalcijfertjes zijn binnen.

Die laten positieve cijfers zien. Als we naar de Gaming-afdeling kijken, rapporteert men dat de totale omzet is verbeterd. Mede door de inkomsten van Activision Blizzard. De omzet van Xbox-content en -services, waaronder Xbox Game Pass, laat een enorme stijging van 61 procent zien.

Microsoft zegt dat de netto-impact van de overname van Activision Blizzard iets meer dan $ 2 miljard aan inkomsten is, maar de kosten van integratie, transactiekosten en andere kosten bedragen samen zo’n $ 930 miljoen. Met de andere bedrijfskosten ($ 1,59 miljard) komt het neer op een operationeel verlies van $ 440 miljoen. Als je het snel zegt, lijkt het niet veel.

Hoewel de overname van Activision Blizzard is voltooid, heeft Microsoft eerder deze maand 1.900 werknemers uit zijn gamingdivisie, voornamelijk van invloed op de werknemers van Activision Blizzard, ontslagen. Microsoft heeft de afgelopen maanden ook naar alle leidinggevenden gekeken en heeft eerder deze week zelfs een nieuwe Blizzard-president benoemd.

De verkoop van Xbox-hardware is ook met 3 procent gestegen. Microsoft heeft tijdens de vakantie in de VS een aantal Xbox Series X-promoties uitgevoerd, maar dat lijkt niet te hebben geresulteerd in een grote toename van de verkoop en omzet. Over het algemeen is de omzet van Microsoft voor gaming met 49 procent gestegen, voornamelijk gestimuleerd door een beter dan verwachte omzet van Activision Blizzard. Het is een belangrijk kwartaal voor gaming bij Microsoft, omdat het nu de op twee na grootste onderneming van het bedrijf is. Gaming droeg $ 7,11 miljard bij aan de omzet voor het kwartaal bij.

Nogmaals, er zijn geen nieuwe Xbox Game Pass-abonnee resultaten. Dus hoeveel abonnees er nu zijn, dat weten we eigenlijk niet. In januari 2022 waren er 25 miljoen abonnees, maar we hebben al twee jaar geen update meer gehad. Nadella onthulde in de winstoproep van vorig kwartaal dat de launch van Starfield had bijgedragen aan de groei van de Xbox Game Pass.

Bij de lancering hebben we een record gevestigd voor de meeste Game Pass-abonnementen die op één dag ooit zijn toegevoegd

Al met al lijkt Xbox in de groei te zitten maar hoeveel waarde je daaraan moet hechten, dat is maar de vraag. Het is logisch dat je groeit als je er een rijk gevulde boterham bij krijgt. Cijfertjes, cijfertjes.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties