De Xbox Game Pass kunnen we best een succes noemen. Maar is het ook gunstig voor de verkoop van games?

De lead van ID@Xbox Agostino Simonetta heeft daar meer over laten horen tijdens de Gamesindustry.biz Summit in Londen. Hij liet weten dat de abonnees van Xbox Game Pass meer titels komen en ook meer soorten games proberen dan dat ze voor hun lidmaatschap deden. De cijfers laten zien dat ze 40% meer games spelen waaronder ook titels die niet in de Game Pass zitten.

Mensen die lid worden zijn veel meer betrokken. Ze kunnen veel gratis games spelen maar eigenlijk zijn ze ook meer betrokken buiten het lidmaatschap. Ze gaan naar winkels en kopen meer games dan dat ze voor hun lidmaatschap deden.

Hij onthulde ook dat er meer verschillende games werden gespeeld. Maar liefst 91% van de leden laat weten dat ze een titel hebben gespeeld die ze zonder de Xbox Game Pass nooit hadden geprobeerd en Microsoft meet dat leden 30% meer genres spelen dan daarvoor.

Als je naar video abonnee services kijkt, gaat het hetzelfde. Je wordt lid omdat je die blockbuster wil zien en spendeert daarna uren aan documentaires of stand-up komedie.  We zien Game Pass als een mogelijkheid om de interesse van fans te verbreden. Dus ze worden lid en ontdekken dat ze in de afgelopen 10 jaar nooit een horror game hebben gespeeld, het nu proberen en ineens ook interesse in dat genre krijgen.

Hij voegt eraan toe dat ontwikkelaars meer mogelijkheden hebben om wat meer niche game te maken.

Voor ons is er geen genre die niet relevant is want we willen een uitgebreid menu aanbieden zodat de klant kan besluiten om iets nieuws te proberen.

De Game Pass doet dus wat men bij Microsoft al hoopte. Het maakt dat speler meer titels kopen. Het gebruik van de titels in de Game Pass is zes keer groter geworden.

We zijn leidend in de abonnementen en ontwikkelaars gaan met ons op reis en spreken dat ook uit. Het Afterparty team liet weten dat ze, nadat hun game op Game Pass kwam, hun verkoop op andere platforms steeg.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments