334 miljoen kijkers voor WK League of Legends

Eind oktober was het zover: het Koreaanse SKT stond in de finale van de League of Legends World Championships tegenover de eveneens Koreaanse KOO Tigers. Zoals je misschien zelf wel gezien hebt, won SKT de match met overtuiging. Het werd 3-1 voor het populaire team. Nu, bijna 2 maanden later, heeft ontwikkelaar Riot Games de kijkcijfers van het evenement vrijgegeven. Door de vele records die zijn verbroken zijn onze verwachtingen volledig omver geblazen.

Totaal aantal kijkers

Laten we maar beginnen met die 334 miljoen: over een totale periode van vier weken is dit het aantal mensen dat naar de bloedstollende livestreams heeft gekeken. Ter vergelijking: in 2014 waren dat er nog 288 miljoen. In totaal werden er 73 spellen gespeeld, waarbij gemiddeld steeds 4,2 miljoen kijkers ingeschakeld waren. Een indrukwekkend aantal, zeker wanneer je je bedenkt dat de gemiddelde fan langer dan één uur per sessie naar de livestream keek. Dit alles werd gepresenteerd door Trevor Henry Quikshot, wij mochten hem interviewen.

Finale en halve finale

De finale tussen SKT en Koo Tigers in de Mercedes-Benz Arena in Berlijn werd door gemiddeld 14 miljoen mensen bekeken. Dat zijn 3 miljoen kijkers meer dan in 2014, toen gemiddeld 11 miljoen mensen de finale bekeken. Op het hoogtepunt keken zelfs 36 miljoen mensen naar de World Championships, een record dat regelrecht de geschiedenisboeken in kan. Dit is namelijk het grootste aantal mensen dat ooit gelijktijdig een e-sport evenement aanschouwde. Het vorige record stond op naam van de match-up tussen Samsung White en Royal Club, vorig jaar in het Sangam Stadium in Seoul. Deze wedstrijd trok op het hoogtepunt 27 miljoen kijkers.

Zelf waren we natuurlijk aanwezig bij de halve finale in Brussel. Hoewel het erg teleurstellend was dat geen van de Europese teams een punt pakte, was het wel een hele bijzondere ervaring om zo’n groots evenement bij te wonen. Helaas zijn er geen cijfers vrijgegeven over het aantal mensen dat gelijktijdig naar de halve finale keek.

League of Legends is het populairste spel binnen het zogenaamde MOBA-genre (‘multiplayer online battle arena’). In League of Legends nemen twee teams het tegen elkaar op in een online wedstrijd en proberen zij elkaars basis te vernietigen. Het spel is in principe gratis, maar voor een aantal upgrades moeten de spelers betalen. Dit kan onder andere met een creditcard, PayPal of paysafecard.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments