Warframe is inmiddels alweer vier jaar speelbaar op de Xbox One en dat wordt dan ook massaal gedaan. De One X is nu bijna een jaar geleden gelanceerd en dat is reden genoeg voor de studio om een flinke update te lanceren.

Xbox One X enhanced?

Mocht je het nog niet weten. Warframe is een free-to-play third-person shooter die jou meeneemt naar de ruimte. Tijdens TennoCon 2018 onthulde Digital Extremes, de studio achter de game, een nieuwe uitbreiding genaamd ‘Plains of Eidolon’. Deze content biedt de  studio nieuwe kansen waaronder de ‘Fortuna’ update, die zich afspeelt op Venus, en het schijnt dat luchtgevechten met ruimteschepen ook in de maak zijn. Zoals je dus leest ligt de studio zeker niet stil, maar wanneer wordt de game nou eindelijk eens opgeschroefd voor de Xbox One X?

In een email die is verstuurd vanuit de studio wordt bevestigd dat ze inderdaad bezig zijn met een update die het vermogen van de One X goed zal benutten. Voor wanneer deze update gepland staat is helaas nog niet bekend, maar de verwachting is dat dit niet al te lang meer zal gaan duren. De geruchten gaan namelijk rond dat Xbox zijn nieuwe console al in 2020 zal lanceren.

Bedankt voor je vraag over de mogelijkheden van Warframe op de Paystation 4 en Xbox One, de game is inmiddels volledig speelbaar op beide consoles. Vanwege de betere hardware in de Pro en de One X draait Warframe nu soepeler en sneller zonder dat wij daar iets voor hebben moeten doen. We zijn wel bezig met een speciale update gericht op de huidige generatie consoles, echter hebben we hier nog geen details over die we nu al willen delen.

Momenteel staat Warframe in de Playstation Store als ‘Playstation 4 Pro enhanced’, echter lijkt het erop dat dit gewoon betekent dat de game sneller en stabieler draait en dus nog niet speciaal ge-update is. Wel is het zo dat de game, dankzij de 1.8 teraflops meer die Xbox biedt, een stuk beter op de Xbox One X draait dan op de PS4 Pro. Maar goed, daar hebben we nu weinig aan, we willen tenslotte volledige support, toch? Zodra we meer lucht krijgen over de aankomende update zijn wij er als de malle bij en laten we het jullie direct weten!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments