Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Bioshock Infinite uit kwam en helaas is de geestelijke vader Ken Levine gekapt bij Irrational Games. Hij richtte zijn eigen studio op, samen met een paar ex-medewerkers van Irrational Games, en ging vervolgens aan de gang met een game genaamd Perception! 

De game werd in een kickstarter gebracht door Deep End games. In de video van voormalig lead designer Bill Gardner krijgen we een rondleiding door het horrorhuis waarin de game zich afspeelt. We zien duidelijke elementen terugkomen uit Bioshock, zo zijn de sfeer en graphics duidelijk aanwezig. Een interessant gegeven is dat je in de game als een blinde vrouw genaamd Cassie speelt, die geplaagd wordt door visioenen. Cassie gebruikt een techniek die te vergelijken is met echolocatie. Daar elk geluid voor een visualisatie zorgt gebruikt Cassie deze om door het landhuis te navigeren (Daredevil, anyone?).

Perception

Om een betere visualisatie te krijgen kan Cassie ook haar wandelstok gebruiken om op de vloer te slaan. Echter wekt dit wel de aandacht van The Presence, een entiteit die jacht maakt op haar. Aangezien Cassie geen aanvallen kan uitvoeren, zul je als speler dan moeten vluchten en verschuilen tot The Presence verdwenen is. Wanneer de game uit komt is nog niet bekend, maar de gameplay is in ieder geval veelbelovend. We’ll keep ya posted!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments