Assassin’s Creed bestaat al sinds 2007 en het is gebruikelijk dat elke 1 of 2 jaar een nieuwe versie in de serie komt. Dat gaat er vanaf nu heel anders uitzien waarbij de volgende Assassin’s Creed de kant van game-as-a-service op gaat.

In een wereld waar GTA 5 en Minecraft jaren na dato nog steeds in grote getallen voor de hoofdprijs over de toonbank gaan, en waarin tieners elk jaar weer gretig hun geld overmaken naar EA voor Ultimate Team packs, zit Ubisoft nog te peinzen hoe ze ook een stuk van de taart kunnen pakken. Hyperscape heeft het totaal niet gedaan, maar er zit nog meer in de pijplijn. De vraag is of Roller Champions en The Division Heartland potten kunnen breken en een leuke verslavende ervaring kunnen bieden.

Ubisoft heeft ook met Assassin’s Creed z’n pijlen op een servicegame gericht. Assassin’s Creed Infinity, wat slechts de projectnaam is van het nieuwe initiatief, moet een online platform worden die meerdere jaren doorontwikkeld wordt waarin meerdere historische settings bij elkaar komen. Dat is dus anders dan de enkele historische setting die we op dit moment in een Assassin’s Creed-game krijgen. Het platform bevat verschillende Assassin’s Creed-gamewerelden die er verschillend uitzien en spelen, maar allemaal verbonden zijn. Het platform zal zich gaandeweg evolueren, net zoals Fortnite en GTA: Online dat doen.

Verwacht echter geen soortgelijke MMO game als Destiny of GTA: Online, want het sterke punt van de franchise blijft de verhalende single-player-modus. Ze kunnen bijvoorbeeld experimenteren met kortere Assassin’s Creed content zonder dat het een verplichte 100+ uur investering wordt per setting.

Het is nog wel even wachten, want de game zit in een vroeg stadium en het duurt nog jaren voordat we deze nieuwste telg van de franchise gaan zien. De kans lijkt daarnaast ook nog klein dat er in de tussentijd een “normale” Assassin’s Creed gaat komen, want de twee teams die afwisselend van elkaar aan de afgelopen games hebben gewerkt (Odyssey en Valhalla) zijn nu samengevoegd om aan deze nieuwe game te werken. Het geeft ook maar weer aan hoeveel budget er vrijgemaakt wordt voor deze nieuwe game.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments