Ubisoft heeft, volgens mensen die bekend zijn met het project, een Assassin’s Creed-uitbreiding omgevormd tot een op zichzelf staand spel om zijn dunne releaseschema te helpen opvullen.

Het spel, met codenaam Rift, was oorspronkelijk als een uitbreiding voor Assassin’s Creed Valhalla gepland, maar is eind vorig jaar omgevormd tot een volledig spel, aldus anonieme bronnen binnen het bedrijf.

Hoofdpersoon zal Basim, een populair karakter uit Valhalla, zijn en de game zal kleiner in omvang dan recente games in de serie. Het spel zal geen grote open-wereld role-playing game worden zoals eerdere recente inzendingen en zal zich in plaats daarvan meer richten op stealth gameplay. Hij staat gepland voor later dit jaar of voor 2023.

Assassin’s Creed, waarvan meer dan 155 miljoen exemplaren zijn verkocht, was ooit een jaarlijks terugkerende franchise, maar heeft de afgelopen jaren meer tijd genomen tussen releases, wat heeft geleid tot games van hogere kwaliteit. Rift zal uitgebracht worden vóór Assassin’s Creed Infinity, een ambitieuze online service game die meerdere historische settings zal bevatten.

Een woordvoerster van Ubisoft zei dat het bedrijf geen commentaar geeft “op geruchten of speculaties omdat ze een slechte dienst bewijzen aan onze ontwikkelingsteams en community,” eraan toevoegend dat ze “een solide en opwindende line-up van titels in onze pijplijn hebben, zowel gevestigde merken met nieuwe verhaalwendingen en functies, als gloednieuwe IP’s die het landschap van de hedendaagse videogames zullen blijven veranderen.”

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments