Waarom zou je een naam veranderen? Ik heb werkelijk geen idee maar bij Ubisoft doen ze het toch.

Ze gaan namelijk vanaf nu games die door hun eigen studio’s gemaakt worden de titel “Ubisoft Originals” geven. De naam dook vorige week voor het eerst op, toen Ubisoft Tom Clancy’s The Division: Heartland, een nieuwe free-to-play spin-off die later dit jaar of begin volgend jaar wordt verwacht, aankondigde.

Op de vraag of dit label iets meer betekent dan fancy nieuwe branding, vertelde een woordvoerder van Ubisoft vandaag dat:

het uitbrengen van ‘The Ubisoft Original’ vermelding is verbonden aan alle Ubisoft’s games die in-house worden gemaakt door onze getalenteerde ontwikkelaars.

Waarom dat nodig zou zijn is wat wazig. Ubisoft brengt namelijk op dit moment helemaal geen games uit die niet door eigen studio’s zijn gemaakt. Misschien is het een voorspel voor een aantal games die binnenkort door Ubi worden aangekondigd en die niet door de eigen stal worden gefabriceerd. Dat is eigenlijk de enige logische verklaring. Dus we wachten nu met spanning af welke kleine studio’s onder de vlag van Ubisoft games gaan aankondigen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments