Officieel kwam de Xbox 360 op 22 november 2005 uit, maar voor ons Europeanen was er wat meer geduld geëist. Wij mochten pas vanaf 2 december aan de slag met dit mooie staaltje techniek. 10 jaar Xbox 360 is niet niets, daarom blikken wij terug op een fantastisch decennium van Xbox 360.

Alle feiten op een rijtje

Xbox 10 jaar

13 miljoen jaar gamen

Dit zijn wel hele zieke getallen, in totaal meer dan 13 miljoen jaar aan gameplay van alleen de Xbox 360 gebruikers. Waarvan meer dan 5 miljard uur is gestoken in de multiplayer functies van Halo. Hiermee hebben we al 472 miljard gamerscore gehaald met z’n allen. Ik vind dat we die 500 miljard nog wel moeten kunnen halen. We zijn in ieder geval een stelletje zieke gamers met z’n allen. Loyaliteit boven alles!

Dit is de officiële televisiereclame die hoorde bij de launch van de Xbox 360. Helaas was hij in behoorlijk wat landen van de televisie afgehaald omdat de reclame geweld zou promoten. Hoe komen ze hier nou weer bij? De kwaliteit is natuurlijk ook van 10 jaar geleden, dus prachtig is het niet, maar wel heel komisch!

Hoezo inspiratieloos?

name meme

”Haters gonna hate” zeggen ze altijd. Dit geldt zeker voor de mensen die vonden dat Microsoft Sony heeft nageaapt. Als je goed naar de knoppen van de Playstation kijkt zie je dat Sony altijd al de Xbox 360 heeft gepromoot. Dit is pas een knap staaltje marketing!

inspiratie 360

Zien jullie de gelijkenissen al? We weten nu in ieder geval waar Microsoft de inspiratie vandaan heeft gehaald voor zijn Xbxo 360 en de Xbox 360 slim.

10 jaar dashboards

Ok, de laatste twee zijn van de One, maar toch leuk om te zien hoe een simpele gameconsole toch steeds uitgebreider en uitgebreider wordt.

Ode aan de Xbox 360

ragequit

Het begrip ragequit hebben we zeker bij dit mooie apparaat leren kennen. Hoe vaak heb je wel niet met je controller gesmeten uit woede? Om de volgende dag weer een nieuwe te moeten kopen. Het is mij in ieder geval al een paar keer gebeurd. Hoe dan ook is de Xbox 360 een prachtig staaltje techniek. Ik ben maar wat blij dat Microsoft ons dit heeft geschonken. Ik zet nog een keer mijn 360 aan, want sommige games blijven toch te mooi om te laten liggen. Microsoft, bedankt voor de afgelopen 10 jaar!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments