Soms hoor of lees je weleens iets waarvan je denkt: “dat gaat weer niets worden!” Net als bij dit project, een film maken van The Witcher.

Begrijp me niet verkeerd, het lijkt mij tof om een goeie film van The Witcher te zien. Maar ja, games die verfilmt worden hè… Heb je ooit wel eens een echt goede verfilming van een game gezien? Dat bedoel ik. Never gonna happen. Resident Evil is om te janken zo slecht. De film van Uncharted zou 30 jaar geleden al uitgekomen moeten zijn en zo kan ik nog wel even door gaan. Gevalletje goed bedacht, maar gaat ‘m niet worden.

Toch gaat de Amerikaanse filmmaatschappij The Sean Daniel Company het proberen, bekend van de Mummy-films. Samen met het Poolse Platige Films willen zij in 2017 een film van The Witcher uitbrengen. Niet zozeer over de game, maar gebaseerd op de boeken. Platige Films heeft al eerder aan een The Witcher project gewerkt; zij zijn verantwoordelijk voor de “The Trail” trailer. Ook hebben zij gewerkt aan Halo 5: Guardians en enkele andere projecten.

Uiteraard gaat de film over Geralt of Rivia, alleen wordt het geen directe verfilming van één van de boeken. De film wordt gebaseerd op enkele korte verhalen die Sapkowski heeft geschreven in The Last Wish-verzameling. Acteurs worden nog niet genoemd, wel is de regisseur bekendgemaakt: Tomasz Baginski. Tomasz is bekent van onder andere The Cathedral, welke in 2002 genomineerd was voor een Oscar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments