The Division. Wat moeten we er allemaal nog over kwijt. Gehypet, grote verwachtingen, grote teleurstellingen. Toch is de game nog niet klaar want de laatste expansie moet nog gelanceerd worden.

Last Stand is de derde en laatste expansie die uit gaat komen. Dit tezamen met patch 1.6 van de game. Waar gaat dit allemaal over? Tijdens een Twitch stream werden er een aantal bijzonderheden met ons gedeeld. Het eerste wat men meldt is dat 1.6 zowel PvP als PvE elementen in zich heeft.  Daarna gaat het al snel over de uitbreiding van de Dark Zone die men als Dark Zone North benoemd. Dat is best interessant want de kenners van New York weten dat ten noorden van de Dark Zone Central Park te vinden is. Het zal zich dus rond dat gebied moeten afspelen.  DZ7, 8 en 9 zijn de secties waar het hier om gaat. We zien kort beelden en daarin valt vooral de grote bergen brandende lijkzakken op. Deze zones zijn dan ook qua sfeer een stuk donkerder.

Qua gameplay gaat men zich richten op een Arena-achtige omgeving waar men vooral strijd op de daken van de gebouwen gaat leveren. De Dark Zone wordt qua grootte verdubbeld en dat is best veel. Ook is er meer toegang tot de gebouwen waarbij de strijd ook binnen geleverd gaat worden. Deze Dark Zones zijn verbonden met de andere Dark Zones. Wat ook een verschil gaat worden is dat je tussen de verschillende DZ checkpoints kan fast travellen maar dan zonder contaminated gear, die gaat verloren als je dit doet.

Domination Hardpoint

Last Stand staat dus voor een georganiseerde PvP waarin je 8 tegen 8 speelt in de Dark Zone. Het staat totaal los van de gewone Dark Zone en je gaat, net zoals bij Survival, een apart onderdeel van de game in.  Met 2 groepen van vier ga je op jacht naar de andere 2 groepen en moet je als in een soort Domination drie tactische punten veroveren en verdedigen. Deze tactische punten hebben weer drie subpunten die je allemaal moet veroveren om het tactische punt in je bezit te hebben en punten te scoren.

Verder zijn er binnen deze zones wederom Landmarks te vinden waarin je punten kan scoren, Shade Tech genaamd. Daarmee kan je boosts en fortifications kopen. Elk gebied heeft vier van die fortifications. Ook zijn er bepaalde perks zoals een pulsebaken die je gebied bewaakt. Hierin zit ook een speciaal stuk die exclusief voor de PvE liefhebbers is gemaakt. Deze PvE spelers zijn voor het geheel van de Last Stand mode dus ook zeer belangrijk. Ook krijg je hier een Last Stand Rank.

De respawn tijd is ook verkort en er is de mogelijkheid om op medespelers te spawnen zodat je snel weer in de game zit. Deze game mode kent geen Rogue’s, het is puur 8 tegen 8 zonder alle verliezen die je normaliter in de Dark Zone hebt als je afgeschoten wordt.

De 1.6 patch brengt wat minder verschil tussen de verschillende Gear sets. Er komt tevens een nieuwe Incursie en meer PvE onderdelen. Er komt deze keer geen Gear Score verhoging. Verder zijn er nu nog geen bijzonderheden over. Die komen morgen.

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments