We zijn het wel een beetje gewend. Van die opgepoetste trailers die overduidelijk vol zitten met beelden die je in de game zelf nooit zal tegenkomen. Maar Starfield is anders.

De onthullingstrailer van Starfield heeft veel gamers aan het praten gekregen over de nieuwe IP in meer dan vijfentwintig jaar van Bethesda Game Studios. Tijdens de opening van Microsoft’s Xbox & Bethesda E3 2021 Showcase, gaf Todd Howard, regisseur van Elder Scrolls en Fallout, een eerste blik op de visuals van het spel, aangedreven door de Creation Engine 2, naar verluidt de grootste revisie die Bethesda ooit aan haar eigen engine heeft gedaan.

Het spel zag er inderdaad geweldig uit, op een manier zoals Bethesda dat al lang niet meer heeft gedaan. Zelfs modders die gewend zijn aan de Creation Engine, zoals Kyle Rebel van Skyblivion, stuurden een pleidooi naar de ontwikkelaars met de vraag om een gloednieuwe of op zijn minst sterk verbeterde engine. Nu lijkt het erop dat zowel fans als modders hun wensen hebben gekregen. Hoewel sommigen in ieder geval sceptisch waren dat Starfield er zo goed uit zou kunnen zien. Dat is begrijpelijk, aangezien trailers soms betere visuals aanprijzen dan het eindproduct.

Op zijn ArtStation-profiel bevestigde Keith Beltramini (Senior Lighting Artist bij Bethesda Game Studios) echter dat de Starfield-trailer volledig in-game is gemaakt, zonder de hulp van cinematografische tools.

Ik heb de belichting gemaakt voor de 2021 teaser trailer van Starfield. Met behulp van onze eigen Creation Engine 2 hebben we dit volledig in game gemaakt zonder cinematic tools. Ik werkte nauw samen met regisseur Istvan Pely en assisteerde bij de art direction voor alles wat met belichting en sfeer te maken had.

Er is nog niet al te veel bekend over Starfield, behalve de paar weetjes die Todd Howard deelde tijdens een gesprek met de Guardian. Het wordt meer een hardcore RPG dan eerdere Bethesda titels, dankzij een aantal echt geweldige personagesystemen die spelers in staat moeten stellen om precies uit te drukken wie ze willen dat hun personages zijn. Ook heeft het nog meer hooks dan The Elder Scrolls V: Skyrim om fans lang aan het spelen te houden.

Starfield wordt verwacht op 11 november 2022

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments