Starbreeze is niet alleen een uitgever, maar zij hebben ook een eigen gamestudio. Met onder andere de Payday serie, the Outforce en 20 andere projecten is het zeker geen kleine studio meer te noemen. Dat blijkt ook uit de deal die zij hebben gesloten met Double Fine Productions

Crowdfunding

De mogelijkheid om Psychonauts 2 te maken was er alleen dankzij een succesvolle crowdfunding die Double Fine Productions heeft gedaan. Het maken van een game is helaas allesbehalve goedkoop en zelf hadden zij niet voldoende middelen om de game te produceren.

Een heleboel gamers hebben Psychonauts 2 gesteund door een donatie te doen. De gamers die hebben geïnvesteerd in de game hebben een zekerheid om in de toekomst mee te delen in de eventuele winst die de game gaat maken.

8 miljoen dollar

Een hele smak geld, maar dat is wat Starbreeze aan Double Fine zal geven. Een goed bedrag om de game mee naar de pc en consoles te kunnen brengen. Uiteraard wel alleen via online aankopen, een disc gaat er hoogstwaarschijnlijk niet komen.

Maar al met al verwacht Starbreeze het geld weer voor de volle 100% terug te verdienen met de game. Zodra hun investering weer is terugbetaald zal 60% van de omzet naar Starbreeze gaan. Gelukkig blijft Double Fine wel volledig eigenaar van de game!

Psychonauts 2 zal direct verder gaan waar het verhaal van Rhombus of Ruin stopte. Raz gaat naar het Psychonauts hoofdkwartier en hier vindt hij Sasha en Milla die druk bezig zijn met internationale spionage. Er zijn wat gekke dingen aan de hand binnen het hoofdkwartier, want toen het hoofd van Psychonauts vermist was heeft de nieuwe opperbevelhebber allerlei veranderingen toegepast. Wat dat precies is moet je uiteraard zelf gaan uitzoeken!

Er is nog geen officiële releasedatum bekend, maar de game is volop in productie en zal in 2018 uit komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments