De cijfers van Square Enix stijgen de pan uit. Ze hebben zeer goed gepresteerd. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn.

De eindejaars-cijfers komen nu langzamerhand tevoorschijn. Dit financiële jaar, die altijd eindigt op 31 maart, laat hoge bedragen zien. Zo heeft Square Enix met een netto sale van boven de 2 miljard euro een topjaar gehad. Sterke download sales, de launch van Final Fantasy 15 en de PS4 versie van Rise of the Tomb Raider hebben hiervoor gezorgd.

Helaas klinken er ook vervelende berichten. Zo hebben ze besloten om IO Interactive in de verkoop te gooien en dat betekent dat er onzekere tijden voor de Hitman serie komen. Square Enix gaf de volgende verklaring: “Om de ervaring van spelers te maximaliseren en tevens qua markt naar de toekomst te kijken, hebben we besloten om onze middelen en energie op de hoofd franchises en studio’s te richten. Helaas hebben wij hierdoor het besluit moeten nemen om per 31 maart 2017 afstand te doen van onze dochteronderneming en Deens bedrijf IO INTERACTIVE”.

Men is al bezig met potentiele nieuwe investeerders maar er zijn geen garanties omtrent het succes van deze onderhandelingen. Mochten zij geen investeerders vinden dan zal IO gesloten gaan worden. Wat het effect op Hitman zal gaan zijn van deze beslissing, daar laat Square nog niets over weten maar het ziet er niet goed uit. Het zou weleens een de doodslag voor het tweede seizoen van de game kunnen betekenen.

Dat IO in de problemen zat, is een beetje onverwacht en komt als een shock. Ook omdat de laatste Hitman één van de beste uit de serie en uit de stal van Square Enix bleek te zijn. Blijkbaar was de verkoop niet hoog genoeg voor de bazen van Square. De nieuwe Hitman kwam eerst in episodes uit en werd nog niet zo lang geleden gebundeld op disc. Hitman heeft sindsdien een levendig aantal updates en ingame events gehad en de fans zaten al op seizoen twee van de serie te wachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments