Bijna iedereen kent Rocket League wel. De indie hit van de Playstation 4 en de pc gaat toch echt naar de Xbox One komen. Maar is dit niet te laat?

Rocket League, de spirituele opvolger van Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars van ontwikkelaar Psyonix is, of was, een megahit toen het uitkwam op 7 juli. Met leuke chaotische gameplay en cross-platform multiplayer wist het heel snel de meest gedownloade game op de Playstation 4 te worden. Nu, 4 maanden later heeft Psyonix uberbaas Dave Hagewood in een interview met Red Bull laten weten de ze voor het eind van het jaar zullen laten weten op welke platformen Rocket League nog meer gaat uitkomen. Veel platformen zijn er niet, dus de kans dat het ook naar de Xbox One komt is zo’n beetje 100%.

“Ik kan niet zeggen dat we naar de Xbox One komen, maar wij kijken naar alle platformen en we zullen voor het einde van het jaar naar buiten brengen wat we gaan doen.”

– Dave Hagewood, CEO Psyonix

tucker rocket league

Te laat?

Welke platformen zijn er naast de pc en Playstation 4 die er toe doen? Vrij weinig, de Xbox One, Nintendo en de mobiele markt zijn de enige die er toe doen. Rocket League op een iPhone spelen lijkt me niet zo handig, Nintendo heeft wel mooie verkoopcijfers op de 3DS en natuurlijk nog de Xbox One zelf. Maar, is het niet veel te laat voor Rocket League om nog naar andere platformen te komen? Een half jaar of later uitkomen op een ander platform is meestal niet erg succesvol. Zeker niet als het een “one hit wonder” game is, niet disrespectvol bedoeld richting de ontwikkelaars. De game is goed en is echt heel leuk om te spelen, maar op dit moment is het geen populaire game meer. Op Twitch wordt het niet veel gestreamed, dus die zijn ze al kwijt. De ontwikkelaars hebben het trouwens wel voor elkaar Rocket League in de ESL te krijgen. Het zou mij benieuwen of het lukt om van Rocket League weer een succes te maken op de andere platformen, we zullen het binnenkort zien!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Dante Plate
7 jaren geleden

Als dat waar is word ik helemaal gek. Speel dit spel al vanaf het vorige deel en de community van vandaag de dag is ook nog steeds actief met teams als iBP en Flipside.