We hebben weer een nieuw deel van onze altijd doorgaande rubriek “Ome Phil vertelt” al is het dit keer meer “Ome Ed vertelt”. Dit keer gaan we het over samen hebben.

Het lijkt wel alsof de verhalen van Phil Spencer een steeds groter Sesamstraat thema beginnen te krijgen. Ik denk dat ik voortaan de verhalen maar eens van een thematische titel ga voorzien. Dit keer behandelen we het thema “Samen”. “He Bert, wat is dat, samen”. “Nou Ernie, samen is met elkaar!, zoals jij en ik, samen naar duiven in het nieuws luisteren en bananen uit de oren halen, Samen”. “Oh, fijn Bert, gaan we dan nu samen spelen?”

Dit is een ongeveer een samenvatting in Bert en Ernie stijl van wat ome Phil ons in maart vertelde. Toen begon Microsoft een beweging richting andere platform ontwikkelaars te maken met de open uitnodiging die zij rond lieten gaan. Deze uitnodiging was ook richting Sony gericht en ging met name over het samenspelen, cross-play, tussen Xbox Live en het PlayStation Network. Sony reageerde hier met een nogal vaag antwoord op.

13916442428[1]Nu is voormalig vice-president game publishing bij Microsoft tijdens de bouw van Xbox, Ed Fries , aan de beurt om Sony om een officiële reactie te vragen over dit onderwerp. Fries heeft meer dan 25 jaar bij Microsoft gewerkt. Tijdens een interview zei hij het volgende: “Toen ik het besluit nam om Microsoft te verlaten, werkte er 1200 mensen voor mij. Eén van deze werknemers kwam bij mij met de vraag of hij dan ook maar moest stoppen. Dat was Phil Spencer”. “Spencer is een geweldige gast die zeer loyaal is aan Microsoft”, voegt Fries hier aan toe. Fries vervolgd zijn verhaal met het prijzen van Spencer over de manier waarop hij een aantal problemen heeft aangepakt na de lancering van de Xbox One. “Een groot voorbeeld  is het openstellen van Xbox Live voor cross-platform gamen. Ik hoop dat Sony hier antwoord op gaat geven. Het is goed om de console oorlog een beetje getemperd te zien worden met meer respect en samenwerking tussen deze twee groepen. Ik ben erg optimistisch over de toekomst van beide groepen.”

Op dit moment is er nog geen cross-play tussen de twee consoles mogelijk maar als er één game uitermate geschikt is voor zo’n systeem, dan is dat Rocket League. Volgens Psyonix is het beleidskwestie, technisch zou het geen probleem. De ontwikkelaar vertelt dat zij wachten op de beleidsposities van alle betrokkenen. Als daar duidelijkheid over is kunnen zij vol gaan richting het afronden van een oplossing. Aan deze oplossing wordt nu al hard gewerkt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments