Het einde is voor Capcoms Monster Hunter World uit 2018 nog lang niet in zicht. Na het ijs..zersterke Iceborne van vorig jaar delen de Japanners hun plannen voor 2020.

Er wordt de 24e afgetrapt met het Appreciation Fest in de hub Astera en het zogenaamde Grand Appreciation Fest in de nieuwe Iceborne hub Seliana. Beide festivals met hun eigen quests die je kunt voltooien. Hiermee verdien je materialen waar je nieuwe wapens en uitrustingsstukken kunt maken die je over je normale kloffie heen kunt dragen. Juist, layered armor voor de fashionistas onder ons. Je kunt hier tot aan Valentijn mee aan de slag.

Voor de farmers van achievements en jewels komen er goede tijden aan. In februari is de kans dat je monsters van het allergrootste formaat tegen komt groter dan normaal, en laten de moeilijkst verkrijgbare achievements in de game daar nou op zijn gebaseerd. Catch them all. Ook maak je meer kans op decorations (jewels) waarmee je jouw karakter verder kunt specialiseren. Ook al speel je de game 600 uur, je hebt kans dat je nog altijd niet die ene begeerde jewel tegen bent gekomen om je beoogde build te voltooien. Misschien biedt de maand van de liefde je wel waar je naar op zoek bent!

In maart neemt de kans op de waardevolle Spiritvein Gems toe. Bovendien komt Capcom met twee nieuwe varianten op bestaande monsters. Of dat nieuwe varianten zijn voor de Monster Hunter serie of dat er wordt geput uit eerdere delen is nog onduidelijk. Wat voorop staat is dat zo’n variant om een heel andere aanpak kan vragen dan het monster waar het op is gebaseerd. Persoonlijk moet ik me nog wagen aan de kwaaie Rajang, maar stel je voor dat ze met Furious Rajang op de proppen komen. Mij niet gezien, maar daar kunnen zelfs de meest doorgewinterde spelers zich op stukbijten.

In april verschijnen er meerdere Arch-tempered varianten van bestaande monsters, naar alle waarschijnlijkheid zijn dat de Elder Dragons Velkhana, Blackveil Vaal Hazak, Namielle, Ruiner Nergigante, Safi’jiiva en Shara Ishvalda. Ook verschijnen er een aantal Master Rank versies van bestaande monsters. Nou hebben de meeste monsters al een Master Rank versie, zou het dan om Ancient Leshen en Behemoth gaan? Respectievelijk afkomstig van de series The Witcher en Final Fantasy?

Mei brengt ons een ‘fan favorite’ uit een van de eerdere Monster Hunter delen. Ik begin er niet aan om daar naar te gissen. Bovendien loop ik pas echt weg met Monster Hunter sinds World. Waar hoop jij op?

Zoals je kunt zien in de bovenstaande weergave van de roadmap houdt het daar nog niet op, maar dit is alles wat Capcom voor nu met ons wilde delen. Heb jij je al aan Monster Hunter gewaagd? De game zit in de Game Pass, ik kan hem je aanraden. De eerste 10-15 uur verlies je je misschien in de vele menu’s en systemen die de game introduceert, maar geloof me, zodra het klikt kun je er vele honderden uren in verliezen. Geen probleem.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments