More

  Review: Lawn Mowing Simulator – hooien als de zon schijnt

  REVIEW OVERVIEW

  Review: Lawn Mowing Simulator
  7.0
  Wat heb ik van Lawn Mowing Simulator genoten! Het maaien geeft een heerlijk serene rust. En het stuk management wat de game biedt is net groot genoeg om het interessant te houden. Het uitbreiden van je grasmaaier imperium is een leuke bezigheid naast het urenlange maaien. Gelukkig komt er meer kijken bij het grasmaaien dan alleen rondjes rijden. Het instellen van de hoogte, de snelheid en weersomstandigheden geven net dat stukje meer waardoor het niet saai wordt. Ook zijn de Engelse landschappen mooi weergegeven en goed gevarieerd. De omgevingsgeluiden sluiten daar dan weer goed bij aan met kwetterende vogeltjes of passerende auto’s. Ik begrijp goed dat de game niet voor iedereen is weggelegd en dat het met vlagen saai kan zijn. Maar zelf heb ik mij er uitstekend mee vermaakt. Dat komt mede doordat de game genoeg spek op de botten heeft om interessant te blijven. Vooral dankzij het management gedeelte en de optionele challenge opdrachten.

  Plus
  + mooie grafische stijl
  + realistische omstandigheden (weer, kracht bladen, maaihoogte)
  + Heerlijke zen feeling tijdens het maaien

  Min
  - kan eentonig worden
  - weinig keuze in outfits en logo’s

  Zo nu en dan zijn de verwachtingen rondom de release van een game hoog gespannen. Zo ook bij Lawn Mowing Simulator. Er staat immers niet iedere week een GOAT-titel op het spel! We vroegen community member DM4S om te checken of het gras daadwerkelijk zo groen is als het lijkt. Check zijn review:

  Op onze Discord had ik de lachers op mijn hand toen ik zei dat ik Lawn Mowing Simulator ging spelen. ‘Dat moet toch wel een saaie game zijn? Een beetje rondjes rijden en maaien’. Eerlijk gezegd was dat ook mijn eerste gedachten, maar daar kwam ik na een paar uur spelen al snel op terug. Lawn Mowing Simulator heeft veel te bieden. In het dagboek van Hector Hernandez, een self made miljonair in een maai imperium, lees je mijn indrukken.

  Maandag 8 maart 2021 – het begin van een imperium

  Lief dagboek, wat was het een zware dag vandaag. Mijn eerste dag als zelfstandig ondernemer in het onderhoud van grasmatten. Ik heb me zelden zo afgemat gevoeld als vandaag, maar het was het waard!

  Voor mijn eerste klus bezocht ik een lief oud echtpaar met een prachtige landschapstuin. Langs de mooie groene sprieten gras stonden prachtige bossen met lavendel, Zeeuwse knoopjes en rozen. In het midden van de tuin stond een prachtig prieel waar dit oude echtpaar waarschijnlijk regelmatig hun kopjes thee drinken.

  Het was extra genieten in mijn prachtige, glanzende nieuwe maaier. Even de juiste hoogte van mijn oplegger instellen en ik was klaar om aan de slag te gaan. Ik reed het gazon op en begon te maaien. Om mij heen floten de vogeltjes en het zonnetje brandde lekker op mijn bol. Halverwege het gazon raakte ik even afgeleid door een prachtige vlinder die voorbij kwam waardoor ik per ongeluk wat bloemen omver maaide. Hopelijk is het echtpaar niet te boos en kom ik er met een kleine mindering op de offerte vanaf. Een half uurtje later was het gazon gemaaid. Een mooi stukje vakmanschap al zeg ik het zelf.

  Dinsdag 30 maart 2021 – vele handen maken licht werk

  De zaken gaan goed! Ik krijg mondjesmaat steeds meer opdrachten tot mijn beschikking. Voor de komende weken heb ik zelfs zoveel werk dat ik eigenlijk handjes te kort kom. Gelukkig kon ik deze zorgen even van mij afschudden door weer in een prachtige tuin te werken. In de tuin zat ook nog eens een extra uitdaging, met een aantal venijnige bochtjes en de benzine die bijna op was. Heerlijk om zo mijn gedachten even te verzetten.

  Na het maaien ben ik vanmiddag nog langs de financieel adviseur geweest. Wat zou ik toch graag mijn bedrijf gaan uitbreiden met een nieuwe maaier en een betere kantenmaaier. Dat was bij de uitdaging van vanochtend goed van pas gekomen. En die extra opdrachten? Misschien als het financieel haalbaar is, ga ik ook een protegé aannemen. Gelukkig heb ik een bank gevonden waar ik wat geld zou kunnen lenen om mijn onderneming een financiële boost te geven. Dus fingers crossed!

  Maandag 5 april 2021 – investeren loont

  Wat ben ik blij! Ik heb zojuist te horen gekregen dat ik 10.000 pond van de bank mag lenen. Ik ben meteen met de lokale grasmaaierhandelaar gaan bellen. Deze had een zelfde type maaier staan als die ik al had. Na wat onderhandelen kon ik deze tezamen met een kantenmaaier voor een leuke korting kopen. Hierdoor hield ik genoeg centen over om in de lading sollicitatiebrieven op zoek naar een protegé te gaan. Juan kwam als beste optie naar boven. Na een kort sollicitatiegesprek kreeg hij het voordeel van de twijfel en zal hij komende week met een kleine klus beginnen. Ik wil hem niet direct te veel hooi op de vork laten nemen.

  Vrijdag 9 april 2021 – een addertje onder het gras

  Wat een K dag was dit. Ik had een mooie klus op een grote appelboomkwekerij, alleen was het weer om te huilen. Het motregende al de hele dag en doordat ik de klus al een dag had uitgesteld leek het me geen goed idee om dat nog eens te doen. Dus ik trok mijn regenpak aan en ging met enige tegenzin aan de slag. Maar wat een blamage was dit zeg! Doordat het gras zo nat was had mijn maaier de grootste moeite om door de langen manen heen te komen. Wat een werkje van 45 minuten had kunnen zijn heeft uiteindelijk twee uur tijd gekost. Ik beschadigde de grond ook nog eens waardoor ik een boete kreeg.

  Toen ik terug kwam op de zaak vertelde mijn protegé dat hij vergeten was om van te voren te kijken of er nog iets op het gras stond. Hij had daardoor een tuinkabouter over het hoofd gezien en hij had ook nog de verkeerde maaihoogte ingesteld. Dat was dus een flinke boete. Witheet als ik was dacht ik terug aan mijn eerste maaisessie van een week of vier geleden en hoe dat verlopen was. Ik streek over mijn hart. Juan moet kunnen leren van zijn fouten en dus kan hij nog een kans krijgen. Gras gaat immers niet harder groeien als je er aan trekt.

  Maandag 3 mei 2021 – de koe van de pastoor eet iedere dag mals gras

  We zijn weer wat weken verder en ik krijg steeds meer aanvragen voor grote projecten waar ik ook het gras in mooie banen moet rollen. Hiervoor moet ik dus op zoek gaan naar een roller uitbreiding voor mijn grasmaaier. Vanuit de gemeente krijg ik ook regelmatig de vraag of ik de parken wil onderhouden en bijhouden. Levert me wel wat snelle centen op en de gemeente kan ik maar beter goed te vriend houden. Maar om nou te zeggen dat het leuk werk is…Wat zijn mensen trouwens soms smeerlappen met al dat afval dat ze achter laten!

  Gelukkig kan ik het saaie werk afwisselen. Om mijn werk een beetje meer uitdaging te geven ga ik een challenge uitvoeren om met een kwart gevulde tank een opdracht te voltooien. Dit wordt dus een staaltje precisie management.

  Donderdag 6 mei 2021 – de toekomst is zonnig

  Ik heb weer een sterkere grasmaaier gekocht. Carl is het team komen versterken en mijn maandelijkse omzet begint grasgroene cijfers te draaien. Wat een mooie toekomst ga ik tegemoet! Hopelijk mag ik nog vele jaren in deze mooie branche blijven werken!

  Conclusie

  Wat heb ik van Lawn Mowing Simulator genoten! Het maaien geeft een heerlijk serene rust. En het stuk management wat de game biedt is net groot genoeg om het interessant te houden. Het uitbreiden van je grasmaaier imperium is een leuke bezigheid naast het urenlange maaien.

  Gelukkig komt er meer kijken bij het grasmaaien dan alleen rondjes rijden. Het instellen van de hoogte, de snelheid en weersomstandigheden geven net dat stukje meer waardoor het niet saai wordt. Ook zijn de Engelse landschappen mooi weergegeven en goed gevarieerd. De omgevingsgeluiden sluiten daar dan weer goed bij aan met kwetterende vogeltjes of passerende auto’s. Ik begrijp goed dat de game niet voor iedereen is weggelegd en dat het met vlagen saai kan zijn. Maar zelf heb ik mij er uitstekend mee vermaakt. Dat komt mede doordat de game genoeg spek op de botten heeft om interessant te blijven. Vooral dankzij het management gedeelte en de optionele challenge opdrachten.

  * Honorable mention aan onze Discord member Picnic 82! Voor het sparren over de game en de feedback 😊

  Recent articles

  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Wat heb ik van Lawn Mowing Simulator genoten! Het maaien geeft een heerlijk serene rust. En het stuk management wat de game biedt is net groot genoeg om het interessant te houden. Het uitbreiden van je grasmaaier imperium is een leuke bezigheid naast het urenlange maaien. Gelukkig komt er meer kijken bij het grasmaaien dan alleen rondjes rijden. Het instellen van de hoogte, de snelheid en weersomstandigheden geven net dat stukje meer waardoor het niet saai wordt. Ook zijn de Engelse landschappen mooi weergegeven en goed gevarieerd. De omgevingsgeluiden sluiten daar dan weer goed bij aan met kwetterende vogeltjes of passerende auto’s. Ik begrijp goed dat de game niet voor iedereen is weggelegd en dat het met vlagen saai kan zijn. Maar zelf heb ik mij er uitstekend mee vermaakt. Dat komt mede doordat de game genoeg spek op de botten heeft om interessant te blijven. Vooral dankzij het management gedeelte en de optionele challenge opdrachten. <br> </br> <b>Plus</b></br>+ mooie grafische stijl <br> + realistische omstandigheden (weer, kracht bladen, maaihoogte) <br> + Heerlijke zen feeling tijdens het maaien <br> </br> <b>Min</b></br> - kan eentonig worden <br> - weinig keuze in outfits en logo’s <br> Review: Lawn Mowing Simulator – hooien als de zon schijnt
  0
  Wat denk je hier van? Laat je opmerking achter.x