Weet je het nog, de oudere jongeren onder ons. Een racebaan hebben? Nou, die tijd komt terug.

Voor de piepjongere, die eigenlijk alleen maar de Need for Speeds of de Forza’s kennen als race-ervaring, zal dit als buitenaards in de oren klinken. Maar lang geleden, toen jullie schrijver nog op de lagere school zat (zo heette dat toen) en er nog geen computers, consoles en dus ook geen racegames bestonden, toen was het ultieme wat je als jongetje kon bezitten, een echte racebaan.

1363869104607,0Uren was je bezig met je kleine autootjes, replica’s van Formule 1 cars of gewoon touring cars, over een achtje heen te sturen waarbij gas meer of minder geven, de enige controle was die je over je autootje had. Teveel gas betekende, roetsj…je autootje vloog totaal de bocht uit. Later kwamen daar nog eens kruisingen bij en nog wat later kreeg je banen waarbij de autootjes niet meer vast in een spoor liepen maar ze van baan konden wisselen. Ja, dat waren nog eens tijden. Ze zijn trouwens nog steeds te koop, die banen. Mooier zelfs, het is weer een beetje mode aan het worden. Scalextric bouwt nog steeds nieuwe, zelfs digitale, modellen waarin je tablet ook een rol speelt.

Herleef je jeugd

Maar wees gerust, voor die oude mannen die dit geweldig vonden en voor de jonge kerels die eens wat anders willen dan virtueel achter het stuurwiel kruipen is er nu goed nieuws. QUByte’s HTR+ High Tech Racing heeft de racebaan virtueel gemaakt. Ze zijn bezig met een game waarin de oude Scalextric, een begrip onder racebaanbezitters, weer terug komt. In de game kan je circuits bouwen, auto’s aanpassen en circuits downloaden van de duizenden die er al zijn. Nu kan je dus racen op een racebaan zonder je hele huiskamer om te hoeven bouwen.

racebaan

De game is al op Steam en Desura te krijgen voor de pc. Nu komt er ook een Xbox One versie, evenals een iPad, iPhone en een Android versie, op de markt. De datum is nog niet bekend maar de studio geeft aan dat de game binnenkort te koop zal zijn.

Start your engines!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Tom
Tom
7 jaren geleden

Kijk eens op speedtrack.nl hier nog steeds professioneel races (ook landelijk) in gereden.