Resident Evil update voor Dead by Daylight

Wat hebben Resident Evil 3 en Dead by Daylight gemeen? De spelers zijn gek op verstoppertje. Op 15 juni komen Jill, Leon en Nemesis naar Dead by Daylight. Nemesis wil wel tot tien tellen, terwijl de rest zich uit de voeten maakt.

Naast Nemesis, Jill Valentine en Leon S. Kennedy uit Resident Evil 2 en 3 maakt ook de zombie zijn debuut in Dead by Daylight. In vergelijking met de moordenaars die al in de game zitten ben je daar vast niet van onder de indruk. Ik noem een Michael Myers, Pyramid Head of een Demogorgon. Het zit zo; een zombie in Dead by Daylight komt nooit alleen. Als Nemesis ten tonele verschijnt, neemt hij een stel AI-gestuurde zombies met zich mee, een primeur voor de game.

Zo heeft het toch meer weg van tikkertje dan verstoppertje.

In een traditionele pot Dead by Daylight nemen vier spelers (overlevenden) het op tegen één speler, de moordenaar. Winst voor de overlevenden betekent het succesvol ontsnappen uit een level. Winst voor de moordenaar betekent dat je juist wil voorkomen dat er spelers ontsnappen. Dat vraagt nogal wat coördinatie aan de kant van de overlevenden. En zonder een goede moordenaar is valt er ook weinig lol te beleven. Het liefst speel je deze game dan ook met een paar vrienden.

De karakters die op 15 juni overkomen uit Resident Evil hebben elk interessante perks en vaardigheden. Nemesis kan overlevenden besmetten met het zogenaamde T-virus. Nadat een overlevende besmet raakt met het virus, begint deze te hoesten en te proesten. Dit tot irritatie van de andere overlevenden, maar tot grote vreugde van Nemesis. Daarmee wordt het een stuk makkelijker zoeken voor hem. Ook de zombies die Nemesis met zich mee brengt kunnen het T-virus overdragen.

Maak eens een geluidje?

Naar mate er meer overlevenden besmet raken met het virus neemt de kracht van Nemesis bovendien ook nog eens toe. Zoals je in de video hebt kunnen zien valt Nemesis aan met een tentakel. Naarmate zijn kracht toeneemt, neemt het bereik van de tentakel ook toe én wordt de schade die hij er mee aanricht groter. Als ik dat allemaal zo lees, dan geef ik de overlevenden maar weinig kans.

Gelukkig genieten Jill en Leon zo hun eigen privileges. Verspreid door het level heen kunnen de overlevenden een beperkt aantal vaccinaties vinden, waarmee het T-virus een halt toe kan worden geroepen. Actueel, is het niet? Ik ben overigens benieuwd of COVID ook uit een laboratorium is ontsprongen, net als het T-virus. Het ontsnappen uit een level doe je door een aantal generatoren te repareren. Jill beschikt over een mijn, die ze op deze generatoren kan plakken. Als de moordenaar dan de hoek om komt zetten, dan wordt hij verblind door de mijn. Dat geeft de overlevenden meer tijd om de generator nog een paar trappen te geven, in de hoop dat die start.

AI-gestuurde zombies

Als Leon onder de overlevenden is spawnen er flashbangs. Ik hoop maar dat Nemesis oogleden heeft? Ik hoef je niet uit te leggen wat een flashbang doet. Alsof het flitsen van de mijn nog niet genoeg was. De flashbang is wel wat breder inzetbaar. Stel dat een van de overlevenden neer is gegaan en de moordenaar neemt hem of haar op z’n schouder om de klus ergens anders in het level af te maken? Zo’n flits kan er voor zorgen dat de moordenaar de overlevende laat vallen.

De Resident Evil update omvat verder nog een nieuw level met de naam Raccoon City Police Department. Ik ben benieuwd of er hints in verstopt zitten naar de verschillende Resident Evil delen. Net als andere levels uit Dead by Daylight bevat dit level procedureel gegenereerde elementen. Doorgangen, obstakels en items bevinden zich bij elke pot waarschijnlijk net weer opeen andere plek.

Voor de bundel vraagt men € 11,99 euro. Buut vrij voor de hele pot!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments