Geruchten over een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater doen al langer de ronde. De geruchten dat de game exclusief voor de PS5 zou zijn ook, maar dat lijkt nu misschien toch niet helemaal waar te zijn.

De geruchten over de remake van Metal Gear Solid 3, die vanaf de grond af opnieuw opgebouwd gaat worden, zijn al enkele jaren aanwezig. De game zou door Virtuos ontwikkeld worden en de laatste geluiden zijn dat de titel tijdens de aankomende PlayStation Showcase officieel onthuld gaat worden… maar dan niet als PlayStation exclusieve. Hoe zit dat?

Recent werd er beweerd dat de remake van Metal Gear Solid 3 exclusief voor de PS5 zou zijn. Uitgever Konami zou namelijk een deal gesloten hebben met Sony voor exclusiviteitsdeals rond Metal Gear Solid, Silent Hill en Castlevania. Gezien hoe zeer Sony van dit soort deals houdt en het feit dat de remake van Silent Hill 2 al daadwerkelijk als exclusief is aangekondigd was het niet al te moeilijk om aan te nemen dat de andere franchises dus inderdaad zouden volgen.

Volgens Tom Henderson gaat de remake van Metal Gear Solid 3 echter geen PS5 exclusive zijn. Hij baseert zich op anonieme bronnen, maar de man is over het algemeen erg goed ingelicht, dus het zou zomaar eens waar kunnen zijn. Volgens Henderson wordt de game tijdens de aankomende PlayStation Showcase onthuld middels een teaser trailer en moet hij ergens in 2024 uit gaan komen voor zowel de PS5 als de Xbox Series S|X en PC.

Dit zou wel erg fijn zijn. Het origineel was in elk geval steengoed dus ik persoonlijk zou de remake met open armen op de Xbox ontvangen. Of de geruchten waar zijn horen we dus binnenkort.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties