Waarschijnlijk is iedereen wel bekend met het fenomeen ‘easter eggs’. Nee, dan heb ik het niet over die gekleurde chocolade dingen die door een veel te vrolijk huppelend konijn bezorgd worden, maar over geheimen binnen games.

Je bent vast wel eens zo’n geheim tegengekomen. Iets in de game dat er eigenlijk niet hoort, een easter egg. Vaak zijn dit grapjes van de ontwikkelaars. Een ode aan een game waar ze fan van zijn, of iets uit een film. Ook kan het informatie geven over de game die je aan het spelen bent.

Al zo lang er games zijn, proberen gamers dit soort geheimen te vinden. In de loop der jaren zijn er dan ook honderden gevonden. Een korte zoektocht op het internet en je kunt er bergen terugvinden. Omdat het onmogelijk is ze allemaal te benoemen, heb ik er eerst 7 voor jullie uitgezocht. Veel plezier.

Nicole is dead (Dead Space)

Wat heb ik hem tijdens deze game geknepen af en toe. De creepy, sci-fi survival horror game joeg me echt de stuipen op het lijf. Heerlijk. De grote mindfuck aan het einde van de game was dat Nicole, het liefje van hoofdpersoon Isaac waar je de hele game al achteraan zit, al lang dood is. Zelfs al voordat hij op het verlaten ruimteschip aankwam.

Had hij (en iedereen die de game speelt) iets beter opgelet, dan was dit helemaal niet zo’n grote verassing geweest. Als je namelijk van alle hoofdstukken de eerste letter van de titel neemt en ze vervolgens achter elkaar plakt, dan krijg je de volgende zin: ‘Nicole is Dead’.

Golden Chicken Attack (Gears of War 3)

Er is een zekere Nintendo titel met een kereltje in groene kleding. In deze game wordt het mishandelen van kippen behoorlijk afgestraft. Als er dus iets is dat wij gamers geleerd zouden moeten hebben, dan is het wel dat kippen aanvallen in een game geen goed plan is toch? Nou, nee dus.

In Gears of War kun je in act 1-1 een gouden, vuurspuwende kip vinden. Om het rotbeest te vinden moet je het volgende doen. Op het dek, waar je de eerste COG tag kunt vinden, zijn 4 cilinders. Wanneer je hiervoor gaat staan en op X drukt, dan schreeuwt Marcus hier in. Doe dit bij alle 4 en er komt een kip uit. Als je daar vervolgens op schiet, dan verandert het dier dus in een goudkleurige, vuurspuwende kip.

Ik vecht liever tegen een horde Brumaks, dan dit onding nog eens te moeten bevechten. Mocht je het tijdens een sessie op Insane, met 4 spelers, voor elkaar krijgen de kip te vermoorden dan krijg je ook nog het bonuswapen de ‘Cluckshot’ voor dit level.

In hooibalen springen is niet veilig (The Witcher 2)

In Assassin’s Creed hebben we geleerd dat je prima van de 20e verdieping af kunt duiken, om vervolgens veilig in een hooiberg te landen. Een uitstekende manier om aan gevaar te ontsnappen.

In The Witcher 2 komt Geralt er achter dat dit niet het geval is, tenminste, als het lijk van Altaïr enige indicatie is. Of hij heeft zijn landing gewoon verpest.

Lost (Just Cause 2)

Wanneer je in Just Cause 2 met een vliegtuig helemaal naar de linker bovenhoek van de map vliegt, dan stort je vliegtuig ineens op onverklaarbare wijze neer op het eiland. Op zich al een mooie verwijzing naar de tv-serie Lost, maar de ontwikkelaars zijn helemaal los gegaan met deze easter egg. Ze hebben namelijk het complete eiland uit de serie nagebouwd dat jij nu kunt ontdekken. Compleet met alle herkenbare landmarks uit de show. Erg cool gedaan.

The heart of happiness (GTA IV)

In GTA IV zijn bezoekers niet toegestaan bij het Statue of Happiness, maar vertel een gamer dat hij iets niet mag en hij of zij zal het juist wel doen.

Neem een helikopter, vlieg naar het standbeeld toe en spring op de normaal niet toegankelijke richel van het beeld om deur naar binnen te vinden. Er staan nog wat bordjes met de tekst ‘No hidden content here’ maar die negeren we uiteraard. Eenmaal binnen vind je een enorm, kloppend hart dat met kettingen vastzit.

De GTA games zitten altijd barstensvol easter eggs, dus een enorm standbeeld tot leven brengen hoeven we niet eens meer van op te kijken.

Sniping is a waiting game (Metal Gear Solid 3: Snake Eater)

In Metal Gear Solid 3 moet je uiteindelijk het gevecht aangaan met ‘The End’, een stokoude, maar ontzettend goede sniper van de Cobra Unit. Het gevecht speelt zich af in een groot gebied en het vinden van de oude man is soms best lastig.

Je kunt uiteraard het gevecht met hem aangaan en dit winnen, zoals een gamer dat hoort te doen. Heb je echter genoeg geduld en geen zin om het gevecht direct aan te gaan, dan kun je een save maken en deze 2 weken later loaden. The End zal dan gestorven zijn van ouderdom. The End.

Dood door ijscoman (Hitman Absolution)

Dit is één van de leukste easter eggs die ik heb gezien. In Hitman Absolution, in mijn ogen nogal ondergewaardeerd, zit een missie met de naam ‘End of the road’. In deze missie is het de bedoeling om je doelwit om te brengen in de woestijn. Met een sniper rifle en een machinegeweer is dit niet al te moeilijk. Het kan echter veel creatiever.

Wanneer je goed om je heen kijkt zie je 5 gieren zitten. Wanneer je hier naartoe loopt zullen ze de lucht in vliegen. Schiet ze uit de lucht en je hoort een soort “dingdingding”. Op dit moment zal je slachtoffer naar je toe lopen en op zijn knieën vallen en je smeken voor zijn leven.

Zet een paar stappen terug (om niet zelf ook dood te gaan) en wacht geduldig af totdat er met mach 3 een ijscotruck langs raast en je doelwit om zeep helpt. Serieus, probeer deze of zoek hem op youtube op, je lacht je kapot.

Dat waren slechts een paar easter eggs. Als er andere easter eggs zijn die jullie hebben gevonden, of die veel leuker zijn dan deze, zet ze dan vooral in de comments. Ik ben benieuwd waar jullie mee komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments