Releasedatum voor Resident Evil Village bekend

Afgelopen nacht was het zover. Capcom liet ons nieuwe gameplaybeelden van Resident Evil Village zien en strooide met nog wat andere feitjes, waaronder een releasedatum.

Een aantal dingen waren al bekend. Zo wisten we bijvoorbeeld al dat we wederom met Ethan Winters aan de slag mogen die deze keer op zoek gaat naar zijn ontvoerde dochter. Daarnaast wisten we ook al dat we net als in deel 7 wederom in first person gaan griezelen.

De combat heeft ook weer veel weg van waar we in het vorige deel kennis mee maakten, al moet ik wel zeggen dat het schieten er wel een stukje soepeler uitziet. Verder zit er weer een craftsysteem in waarmee je bijvoorbeeld munitie en health items kunt maken, maar het lijkt erop dat dit niet het enige is.

Een ander puntje dat opviel is de merchant. Die zat voor het eerst in Resident Evil 4 en verkocht je onder andere nieuwe wapens, opslagruimte en health items. In Village doe je jouw inkopen bij de Duke, een nogal grote kerel die behoorlijk wat over Ethan lijkt te weten. Het lijkt er dan ook op dat je behalve je inkopen ook nog wat andere interacties met deze man gaat hebben gedurende de game.

Tot slot wil ik ook nog gezegd hebben dat de beelden er tot nu toe fantastisch uitzien. De game barst van de kleine details en sfeer en ik heb dan ook ontzettend veel zin in deze titel. PS5-bezitters hebben mazzel, die mogen al met een demo aan de slag, maar op een later moment komt er nog een demo beschikbaar voor alle platformen. Stap je er liever blind in? Dan is het even wachten tot 7 mei. Dan moet Resident Evil Village uitkomen. Nu maar hopen dat de game geen last gaat krijgen van uitstelleritis.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments