Het was tijdens de E3 al aangekondigd, de functie Clubs zou in een update op je Xbox gaan komen. Previewers gaan dit moment nu snel beleven.

Ondanks dat op de pagina van onze Major Nelson geen enkel flintertje bewijs te vinden is van dit bericht, is er toch een mail van de Majoor bij ons binnengekomen waar dit nieuws wel in staat. De link in de mail verwijst naar een niet bestaande pagina dus we hebben het vermoeden dat het bericht net te vroeg is uitgestuurd. Maakt verder niet uit want de kans is zeer groot dat het de komende dagen alsnog op de officiële pagina zal verschijnen.

Clubs

Het gaat dus om clubs. Deze functie gaat een heel nieuw stukje sociaal gereedschap aan het dashboard toevoegen. Daarnaast komt ook de functie Looking for Group beschikbaar. Clubs en LFG zijn gericht op het vinden van gamegenoten. Vrienden en onbekenden waarmee je dezelfde game wil gaan spelen. Als gamer kan je een club die gericht is op een bepaalde doelgroep, oprichten en managen. Dat kan een bepaalde game zijn maar ook een locatie. Je kan in Clubs chatten, party’s opzetten, games spelen en content delen. Zo wordt het makkelijker om game-avonden  te organiseren of bijvoorbeeld mensen te vinden om samen een MMO mee te spelen.

club-on-xbox-live_division[1]

Looking for Group (LFG) op Xbox Live

Deze functie helpt je om heel makkelijk andere spelers te vinden waarmee je samen specifieke games kan spelen. Het werkt met elke titel die een Game Hub heeft en het functioneert als een soort ‘ik zoek’ advertentie. Zoek je bijvoorbeeld iemand om een bepaalde quest mee te doen of om een bepaalde achievement te halen? Dit alles wordt heel makkelijk in de LFG functie. Het werkt als volgt: Als gamer kan je op zoek gaan naar openstaande LFG’s en en het verzoek doen om diegene te joinen. Het moet een snelle en makkelijke manier zijn om mensen met eenzelfde doel in een party te krijgen. In je oproep kan je aangeven om welke game het gaat, welke game mode, hoeveel mensen je zoekt, voorwaarden instellen en game-eisen zoals level, gear, character.

LFG_Halo[1]

Nog meer

Volgens de mail zouden deze functies vandaag naar de Previewers moeten komen maar dat is vanwege het verdwijnen van het bericht nog maar de vraag. Naast deze bovenstaande vernieuwingen zal ook het Gamerscore Leaderboard verbeterd worden en zal deze bij het beginnen van de maand een reset krijgen. De lei is dan weer schoon waardoor je opnieuw kan strijden om de beste te zijn. Het virtuele keyboard krijgt nu ook Emoji’s waardoor je in berichten kan laten zien in welke gemoedstoestand je verkeert. Dat is het zo’n beetje. De rest van het volk krijgt dit later dit jaar, tijdens de feestdagen volgens de Majoor.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments