Een Series X vinden is nog steeds een heel project. Tenminste, als je niet de belachelijke hoofdprijzen van de vervelende scalpers wil betalen. Gelukkig grijpt er nu iemand in en niet zomaar iemand.

Het probleem bij de levering en het bouwen van de Series X|S consoles zit hem in de tekorten aan semiconductoren in de wereld. Maar er wordt nu ingegrepen door niemand minder dan de President van de VS Joe Biden. Reuters laat weten dat de President 37 miljard dollar heeft uitgetrokken om wetgeving voor elkaar te krijgen die de productie van supercharge chips moet bevorderen.

Ik heb hooggeplaatste functionarissen in mijn kabinet de opdracht gegeven om samen met de leiders in de industrie naar oplossingen te zoeken voor de tekorten aan semiconductoren. Het congres heeft een wet goedgekeurd maar zij hebben $ 37 miljard nodig om de capaciteit te verzekeren. Ik dring daar ook op aan.

Biden heeft de opdracht gegeven om een 100-dagen review over de productie van vier kritische componenten te maken: semiconductor chips, niet veel voorkomende mineralen, geneesmiddelen en batterijen met een hoge capaciteit voor elektrische voertuigen.

AMD, die de GPU en CPU chips in je Series X bouwen, heeft al gewaarschuwd dat een tekort aan chips zorgt voor een beperking aan leveringen. Microsoft heeft al aangegeven dat de tekorten nog tot minsten juni gaan duren.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
BuDDha
BuDDha
1 jaar geleden

Die ouwe Biden maakt met deze actie America gewoon weer great again! Netjes hoor.