Het gerucht blijft hardnekkig rondgaan, de komst van een kleinere Xbox One.

Vorig jaar kwam het al naar boven, maar de plaatjes bleken gewoon nep te zijn. Vandaag kwam de site Petri IT Knowledgebase met dit nieuws op de proppen als onderdeel van een verslag waarin zij de plannen van Microsoft in 2016 beschrijven. Ze melden dat interne bronnen hen hebben laten weten dat het bedrijf overweegt een lichtgewicht Xbox One te gaan ontwikkelen. Deze Slim versie zou mindere hardware hebben en ook geen Blu-ray-drive hebben en dus alleen geschikt zijn voor games uit de Windows Store.

Deze kleine One zou de concurrentie aan moeten gaan met de Apple TV. Of het overwegen van het plannen van het maken (hoe verzin je het, je overweegt om een plan te maken om iets te maken) nog in werking is of dat dit al lang weer van tafel is geveegd, dat weet men eigenlijk niet. Als het er komt dan zal dat pas in het tweede deel van 2016 zijn en zal hij natuurlijk een zacht prijsje hebben, we gaan het zien.

 

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Zeker geen slecht idee, gebruik zelden de disc drive. Ik weet eigenlijk niet hoe goed de Play station Store is, maar het lijkt me, zeker met BC, dat de Xbox One ook dan een streepje voor heeft.

Niels van der Grift
Niels van der Grift
6 jaren geleden
Reply to  Maurits Clear

Inderdaad geen slecht idee. Genoeg digitale downloads! Toch lijkt het mij qua kosten niks uit te maken. Zo’n drive is echt 20 euro ofzo. Nog minder als je het in grote getallen bestelt