Nog minder dan een maand en dan komt Windows 10 vrij en is hij gratis te downloaden voor alle Windows 7 en 8.1 gebruikers. Daarmee wordt ook een hele nieuwe Xbox functionaliteit voor iedereen benaderbaar.

In de preview van Windows 10 heeft de laatste update het één en ander toegevoegd aan de Xbox voor Windows 10 app. We zetten het even op een rijtje voor je:

  • My Games – Als je games vanuit de Windows Store installeert, zullen zij zichtbaar worden in de My Games lijst. Je kan ook handmatig games aan je collectie toevoegen door de keuze My games > Add a game from your PC.
    Er is ook een featured games sectie bijgekomen op het Home scherm, onder de lijst van Recently played.
  • Game hubs – Het is nu mogelijk om een pc game te starten vanuit de game hub, informatie over de game in de Windows Store te bekijken. Ook is er de keuze Play from console die een game op je Xbox One laat starten.
  • Share with your friends –Je kan nu je achievements delen  via je Activity feed en Showcase, net zoals je dat doet op je Xbox One. Je kan ook Xbox One Game clips of screenshots die onder Game DVR > Shared staan, delen.

1506-xbox-on-windows-updated

  • Xbox avatars – We hebben de Avatars app een nieuwe naam gegeven, Xbox Avatars. De layout en iconen zijn naar de laatste stijl geupdate. In de preview is nu een “Take a photo” functie waarmee je je avatar kan laten poseren en daarvan kan je dan een foto maken.
  • Xbox account – In de preview kan je nu op Xbox op Windows 10 inloggen met elk account en er een nieuw Xbox account op aanmaken.

Om deze nieuwe functies op je Windows 10 te krijgen (als je daar een previewer van bent) dan heb je Build 10158 nodig. Dan zal deze Xbox on Windows 10 app automatisch in de nieuwe preview versie zitten zodra deze vrij gaat komen. Na de update behoor je versie nummer 6.6.27004.00000 of hoger te hebben.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments