Nieuwe Xbox Exclusive The Culling onderweg

Game gebaseerd op The Hunger Games

Exclusieve titels, de Xbox One grossiert er niet echt in. Vanaf aankomende vrijdag komt er tenminste wel weer een titel bij en fans van The Hunger Games konden hier wel eens blij van worden.

De game heet The Culling en brengt een bloederige battle royale naar je Xbox One, waarin je met nog 15 anderen moet strijden tot de dood. De game wordt ontwikkeld door Xaviant, een studio die pas 1 andere game heeft gemaakt voor Windows. Een first person RPG genaamd Lichdom: Battlemage. Hoe ze op het idee van The Culling zijn gekomen leggen ze zelf even uit:

Toen we 2 jaar geleden begonnen met The Culling wilden we dolgraag de aard van de battle royales uit films en boeken ervaren. Films als bijvoorbeeld The Hunger Games en Battle Royale laten je afvragen hoe je zou reageren in een ‘dood of gedood worden’-situatie waar maar één persoon levend uit kan komen. Dat wilden we uitvinden.

Gameplay

In The Culling wordt je gedropt in een zieke spelshow. Deelnemers krijgen 25 minuten om elkaar te vermoorden. Je krijgt hier een enorm arsenaal aan gereedschap voor tot je beschikking. Denk aan mokers, gifgasgranaten (die is leuk voor galgje) en machinegeweren.

In tegenstelling tot de meeste andere competitieve online games, krijg je in The Culling maar één kans, dood is dood. Mocht je nu in je uppie niet de arena in durven, dan kun je samen met een vriend in de Duos mode meedoen.

Game Preview

The Culling is een Game Preview titel, er kan dus nog best wel het een en ander aan de game schorten, maar feedback van de spelers wordt nauwlettend in de gaten gehouden om de game te verbeteren.

Wie van jullie gaat dit aankomende vrijdag, 2 juni, uitproberen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments