PlayerUnknown’s Battlegrounds gaat hard! Meer dan een miljoen keer verkocht al. Je zou bijna vergeten dat er nog een battle royale-game te krijgen is op de Xbox One, maar dat mag je vanaf nu ook. De ontwikkeling van die game is namelijk gestopt.

Het ging ook hard met The Culling, maar dan iets minder positief dan PUBG. In mei schreef ik over de aankondiging van die titel voor de Xbox One. The Culling zou ook een battle royale-game worden en net als PUBG ook via Xbox Game Preview uitgebracht worden. In oktober kwam de game daarin ook beschikbaar, maar nu heeft de ontwikkelaar besloten om de stekker er uit te trekken.

Ontwikkelaar Xaviant heeft verklaard door te gaan met een nieuw project waar ze nu dus meer middelen voor hebben. De lessen die ze geleerd hebben van The Culling nemen ze mee en kunnen ze hopelijk toepassen op hun nieuwe project. Wat dat nieuwe project dan is weet nog helemaal niemand. Voor wie de game overigens heeft aangeschaft, de servers blijven nog wel een poosje online staan.

Amper 3 maanden hebben we The Culling op de Xbox kunnen spelen. Hij was op Steam al wat langer uit, maar opvallend is het wel. Gelukkig is daar altijd nog PUBG om het gat (wat die game vermoedelijk ook heeft veroorzaakt) op te vullen.

Iemand die hier rouwig om is?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments