Een echt goede Lord of the Rings game op de console, die is er eigenlijk nooit geweest. Hopelijk gaat deze samenwerking daar verschil in brengen.

Op de pc kennen we de succesvolle MMO Lord of the Rings Online. Een game die in 2007 op de markt kwam en je meeneemt in het Middle-earth ten tijde van de verhalen van de Hobbit en de Lord of the Rings trilogie. Een game die ik grijs heb gespeeld.

Gisteren liet Athlon games, opgericht door Dave Miller die eerder bij Warner Bros, Codemasters en NBC Universal heeft gewerkt,  weten dat ze een langdurige overeenkomst met betrekking tot de licentie hebben afgesloten met Middle-earth Enterprises. Ze willen een game gebaseerd op Lord of the Rings gaan maken waarin je het Tolkien universum kan gaan ontdekken.

Het is een eenmalige kans om nauw samen te gaan werken met Middle-earth Enterprises en zo een compleet nieuwe ervaring te gaan maken voor fans van de prachtige fantasieboeken van J.R.R. Tolkien en we zijn blij om de interesse in een Lord of the Rings IP nieuw leven in te blazen.

Aldus Dave Miller.

We zijn zeer verheugd om met Athlon Games te gaan werken aan een nieuwe, meeslepende ervaring waarin je de landen in Middle-earth kan gaan ontdekken gedurende de jaren voorafgaand aan de gebeurtenissen die we kennen van Lord of the Rings. Athlon Games zal miljoenen fans van Middle-earth een unieke ervaring van vriendschap en epische exploratie gaan geven.

Aldus Fredrica Drotos, Chief Brand & Licensing Officer bij Middle-earth Enterprises.

Athlon Games en zijn dochteronderneming Leyou Technologies Holdings Limited hebben een ruime expertise in het maken van free-to-play game designs zoals Warframe. Naast deze melding van Athlon is er verder nog niets bekend. Dus het zal nog minstens een jaar of drie duren voordat er iets op de planken komt te liggen.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Hans
Hans
4 jaren geleden

Lord of the Rings online, dat herinner ik me nog goed. Kon er slecht in komen omdat ik ten tijden van dat World of Warcraft teveel speelde. Ik hoop niet dat het een mmo gaat worden maar een mooie open wereld RPG in de stijl van de Witcher.