Als groot Halo fan, ging mijn hart alleen maar sneller kloppen, nadat Mircosoft met de berichtgeving kwamen dat er vier Halo games zijn toegevoegd aan de Backward Compatibility lijst.

De Halo Games die dus onlangs zijn toegevoegd zijn: Halo: Combat Evolved, Halo 3, Halo 3: ODST en Halo 4.

Begin juli had Microsoft al bekend gemaakt dat deze games onderweg waren naar de Xbox One. Alleen dan als Backward Compatible. De Halo games zijn trouwens al een tijdje speelbaar op de Xbox One, aangezien Halo Anniversary, Halo 3 en 4 al in de Halo: The Masterchief Edition zaten toen deze uit kwam. Halo 3: ODST is later toegevoegd aan de Masterchief Edition in een relatief grote update, namelijk in mei 2015.

Halo: Reach, die in 2010 is ontwikkeld door Bungie, is al Backward Compatible sinds december 2015.

Voor de scherpe lezers die zich afvragen waarom Halo 2 niet op deze lijst staat? Van Halo 2 is er nooit een remaster uitgekomen voor op de 360, zoals dat wel gebeurt is met Halo 1 (dat is namelijk de Halo: Anniversary editie). Helaas bestaat de optie nog niet om originele Xbox games te spelen op de Xbox One. Dus als je wel Halo 2 wilt spelen, dan heb je twee opties. Of een originele Xbox halen met Halo 2, of toch Halo: The Masterchief Edition.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments